"Seleri kep" u Kini, sledi egzodus?!

Autor: Stefan Matić
petak 27.12.2019.
23:56
Izvor: Sportske.net

Potvrđena nova pravila po pitanju ugovora igrača.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Januar nam možda donese i iznenađujuće povratke iz Kine, razlog jesu nova pravila po kome ubuduće fudbaler može biti plaćen maksimalno 42 hiljade funti nedeljno - što je tek desetina primanja na primer Oskara!

Brazilac je naskuplje plaćeni igrač kineske Super lige, bivši igrač Čelsija prihoduje neverovatnih 400 hiljada funti noseći dres Šangaja. Pored kreativnog veziste u Šangaju su takođe Marko Arnautović i Hulk koji je i kapiten tima.

Postojeći ugovori neće biti ugroženi novim pravilom, ali bi pregovore o produžetku istih učinile gotove nemogućim, posebno za igrače koji imaju mogućnosti i volje da se vrate u Evropu.

Oskar je ubedljivo najplaćeniji, tu su Arnautović sa 280 hiljada i Hulk koji zarađuje 320 hiljada funti, brazilski bombarder je bio jedan od onih koji prvi otvara nova vrata za fudbalere - prvo u Rusiji a 2016-te i u Kini.

Marko Arnautovic

Kao najsvežiji transfer tu je Maruan Felaini koji je februara pojačao Šandong Luneng došavši iz redova Mančester junajteda da bi primao platu od 235 hiljada funti. Nova pravila im svakako ne idu na ruku, videćemo ko će prvi put povući nogu za povratak "kući".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke