Selektora Švedske nervira pominjanje Ibrahimovića

Autor: Beta Beta
utorak 14.11.2017.
11:20
Izvor: Beta

Selektor Švedske Jane Anderson rekao je da je presrećan zbog plasmana na Svetsko prvenstvo, ali i da je vreme da prestane da se priča o Zlatanu Ibrahimoviću.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

"Ovo je neverovatno. Taj fudbaler je prestao da igra za Švedsku pre godinu i po dana, a mi i dalje govorimo o njemu", rekao je Anderson na konferenciji za novinare posle revanš utakmice baraža.

Švedska se plasirala na Svetsko prvenstvo pošto je posle pobede sa 1:0 na svom terenu, igrala nerešeno bez golova u ponedeljak uveče sa Italijom u Milanu.

Pitanje o Ibrahimoviću je postavljeno selektoru zbog nagadjanja da bi napadač Mančester junajteda mogao da se vrati za Mundijal u Rusiji, iako se povukao posle prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva..

"Moramo da pričamo o velikim igračima koje imamo u ovom timu, bar tako verujem. Imamo mnogo heroja. Malo sam se poremetio jer smo očigledno veoma srećni zbog rezultata", kazao je Anderson.

On je naveo da je Švedska igrala drugačiji fudbal kada je Ibrahimović bio u timu.

"Kada je Ibrahimović bio ovde, igrali smo drugačiji stil fudbala. Imajući u vidu to da je on odlučio da napusti reprezentativni fudbal, a on je veliki šampion, mi smo morali da se adaptiramo i nađemo novi stil"
, dodao je selektor Švedske.

Po njegovim rečima, Švedska je protiv Italije pokazala da je jaka kao tim.

"Ovo je bila demonstracija jačine nas kao grupe. Veoma sam srećan, ali pre svega zbog ovih igrača. Ovo je, za mnoge, verovatno bila poslednja šansa da se plasiraju na Svetsko prvenstvo", rekao je Anderson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 14.11.2017
15:34

Pa ide im bolje bez njega. Razlog je jednostavan- sada svaki igrac mora da da doprinos, pruzi 100% svojih mogucnosti i igra timski. Ranije dok je Ibrahimovic bio tu, svi su ocekivali da ce on sve da uradi sam, nije bilo nikakve timske igre niti koncepta. To se posebno videlo na Evropskom prvenstvu.

avatar
Keffalo
Tuesday, 14.11.2017
13:57

Upravo tako, ucinak grupe je zasluzan za uspeh a ne pojedinca. Mi treba da se ugledamo na njih, island, wales, irce ili dance a ne na francuze, spance, brazil ili argentinu. Kao kolektiv smo uspeli (svetski prvaci!!) i tako bi trebalo da nastavimo. A ne da dizemo pojedice u vis pa cim im forma padne onda ode ceo tim i igra u tri lepe.