Sedorf i Nesta su klasa, "Pakmen" i Pike "pojeli" napade Milana

 • Autor: Boris Jovanović

 • 28. mart 2012.

 • 23:18

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Dobro prvo poluvreme, ritam znatno pao u nastavku. Abijati sjajan, Milanovi veterani pokazali klasu. Maskerano, Pike i Mesi odskočili u Barsi. Kako ste vi videli meč?

Milan:

Abijati 8 - posle početne nesigurnosti, odnosno ispuštene prve lopte branio sjajno, u nekoliko navrata spasao siguran gol. Jedan od nazaslužnijih za činjenicu da Milan nije izgubio.

Bonera 7 - pribojavali su se u Milanu činjenice da će on biti u timu od početka, ali se borio srčano i nije bio najslabija karika u odbrani.

Mekses 6 - u prvom poluvremenu pod neobjašnjivom tremom, grešio u pasu, imao mnogo problema sa brzim igračima Barse, pre svega Sančezom. U nastavku ipak bolji.

Nesta 8 - heroj, pravi komandant odbrane, nekoliko puta spasao tim u kritičnim situacijama, na kraju se i povredio. Godine su nebitne, on je protiv najboljih pokazao koliko vredi.

Antonini 7 - solidan, spasao gol u samom finišu, nije imao vremena da misli o napadu, ali ono što je Alegri tražio od njega odigrao je odlično.

Sedorf 8 - klasa je klasa, Holanđanin odigrao profesorski meč, pomogao Antoniniju, udvajao Alveša, uspevao da sačuva loptu i odmori svoju odbranu.

Ambrozini 7 - kapiten je bio srčan, napravio veliki broj prekršaja, dobro se nosio sa Keitom, odradio veliki posao u odbrani. Malo pao u samom finišu, ali sve u svemu dobra partija velikog borca.

Noćerino 6.5 - i on je zadatke u odrani odradio sasvim solidno, na protivničkoj polovini mu nedostajalo daha, ali i umeća u par situacija kada je imao otvoren put prema golu.

Boateng 6.5 - on može mnogo bolje, to nije sporno, dobro počeo ali su se kasnije osetile posledice povrede.

Robinjo 5.5 - loš, promašio veliku priliku na startu, lako gubio duele, nije uspevao da sačuva loptu, ali ni da iskoristi to što je Ibra vezivao i po dva igrača na sebe.

Ibrahimović 7 - mogao da donese pobedu, ali videlo se da je sposoban i da se žrtvuje za tim. Dobio dosta vazdušnih duela, uspevao u nekim situacijama da sačuva loptu, ali nije imao konkretniji učinak.

Rezerve:

El Šaravi 6.5 - bolji od Robinja, imao nekoliko prodora, ali je ovaj meč došao rano za njega.

Emanuelson 5.5 - nije se snašao u prvom kontaktu sa loptom, čim je ušao, u finišu izgubio par lopti u opasnoj zoni.

Mesbah  - neplanirana izmena, zamenio povređenog Nestu, bez učinka...

Barselona:

Valdez 7 - nije imao mnogo posla, ali je odbranio zicer Ibrahimoviću, dovoljno da sačuva svoj tim i ne dozvoli da utakmica krene neželjenim tokom za Barselonu.

Alveš 6 - veliki obrt, mala zarada. On je nekako često bio u posedu lopte, ali su ga udvajali Sedorf i Antonini.

Pike 7.5 - vodio veliku bitku sa Ibrom i nijednom nije ustuknuo. Takođe veoma siguran u pas igri.

Pujol 7 - solidna partija kapitena, imao jednu šansu u drugom poluvremenu nakon prekida, bio siguran u odbrani.

Maskerano 7.5 - opravdao naziv "Pakmen", pojeo sve napade Milana, stizao da zatvori svaku rupu u spreči kontranapad. Jedan od najboljih igrača Barse večeras.

Keita 6 - Gvardiolina namera je bila da njegovom snagom i visinom eliminiše neku Milanovu prednost u duel igri, ali Keita je napravio mnogo prekršaja, često grešio u pas igri, nije uspevao da se ubaci i stvori višak.

Ćavi 6.5 - nedostajale su njegove lopte u prostor, primetno nervozan zbog velikog broja sitnih prekršaja protivničkih igrača.

Inijesta 6 - bez konkretnog učinka, dobro zatvoren, udvojen u ključnim trenucima, izgubio većinu duela sa fudbalerima Milana. Noćerino i Bonera su ga zajedničkim snagama neutralisali.

Buskets 6.5 - njegov učinak je vidljiviji u fazi odbrane, ali u nekoliko situacija nije se na pravi način oslobodio lopte i ubrzao njen prenos ka ofanzivnijim igračima. Ipak, pola ocene više jer je smirio Boatenga i odradio ono što je Gvardiola i očekivao.

Mesi 7 - on je često bio fauliran u prvom delu, ali kada krene, onda ne nezaustavljiv. Realno, od svih igrača Barse bio najbliži postizanju gola u nekoliko situacija.

Sančez 6.5 - bolji u prvom delu kada je bio aktivan i često šetao između linija Milana i tražio igru i loptu. Možda je i fauliran za penal u prvom poluvremenu, ali je u toj situaciji morao ranije da šutne i savlada Abijatija.

Rezerve:

Pedro - malo vremena proveo na terenu, bez nekog učinka

Teljo 7 - prošetao nekoliko puta Boneru, demonstrirao brzinu i dribling, Antonini ga sprečio u poslednjim minutima da postigne pogodak.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari