Sedmorici ističe ugovor, a Murinjo je rešio - Četvorica ostaju, trojica odlaze!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.01.2018.
13:30
Izvor: Sportske.net

Baš je neizvesno u kakvom će sastavu Mančester junajted biti naredne sezone.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Mančester junajted ne može tek tako da se odrekne usluga standardnih fudbalera, pa je iskoristio opciju u ugovoru po kojoj može produžiti ugovor na još godinu dana.

Četvorici je produžen ugovor automatski, a to su Huan Mata, Ander Erera, Ešli Jang i Dejli Blind.

Sva četvorica bi postali slobodni igrači na kraju ove sezone ukoliko Mančester ne bi iskoristio ovu opciju u ugovoru, a to bi bio veliki udarac za ekipu Žozea Murinja, skoro da ne bi bilo adekvatne rotacije u timu.

Sada će svima ugovori biti sve do juna 2019. godine.

Takođe, ugovor je produžen i Luku Šou, ali je to urađeno još ranije.

Sa druge strane, Felaini je odbio novi ugovor Mančester junajteda, ne želi da ostane jer nema mesta za njega u startnoj postavi, a Bešiktaš je klub koji je trenutno zainteresovan za njegove usluge i koji pregovara sa njim oko transfera.

Murinjo je imao opciju i da ga proda ove zime, ali ne želi da se oprosti tek tako od Belgijanca koji bi mogao da mu pomogne do kraja sezone, radije će se odreći novca koji bi zaradio od prodaje, nego da ga ima u timu.

Majkl Kerik takođe ostaje bez ugovora, kao i Zlatan Ibrahimović, za koje se smatra da najverovatnije neće više igrati za Junajted. Kerik verovatno završava karijeru, dok će Ibra najverovatnije potražiti novi klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 06.01.2018
14:29

Erera i Mata razumem, ali ne i Young i Blind. Luk So bi verovatno sa trenerom poput Fergija mogao da zaigra na trazenom nivou, medjutim Murinjo je trener koji tim gradi trosenje ogromne kolicine novca i to mu je, nazalost, jedini argument za svoje neuspehe. Na papiru imamo odlicnu ekipu, s tim sto bi mozda mogle jos 2, eventualno 3 pozicije da se pojacaju, ali u praksi Murinjo ne ume da iskoristi potencijal ovih igraca.

avatar
Mo Salah
Thursday, 04.01.2018
22:38

Zao mi Felle isto koliko i Ibre dugo je tu a Ibra nije igro ukupno.....

avatar
Thursday, 04.01.2018
21:35

Nzm sto produzenje ugovora za Blinda i Matu, kao i za Janga, a sto ne proda Smolinga?

avatar
Маркус19
Thursday, 04.01.2018
16:32

Плашим се да је продужетак уговора за Шоа само трик да би се узеле што веће паре за његову продају... Баш ми је жао, млад и перспективан бек, јако добар за своје године. Но добро...

avatar
dacha
Thursday, 04.01.2018
15:39

Od svih nabrojanih Felaini će najbolje da prodje

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 04.01.2018
15:29

Bilo bi dobro kad bi Blinda prodali i da dovedemo nekog boljeg beka. Zadovoljan sam sto Fellaini zeli da ode, to znaci da bi trebali da dovedemo novog veznog.

avatar
Borke
Thursday, 04.01.2018
15:25

Drago mi je zbog Blinda i Shawa, Blind mozda ne igra vrhunski ali covek moze da pokrije 3,4 poziciji i odlican je za rotaciju, a za Shawa verujem da ce se vratiti u formu pre povrede

avatar
Stretford END 1878
Thursday, 04.01.2018
14:46

Zao mi je fanova Barse, uskratiti smo ih za igracinu kakva je Dejli Blind, nadali ste se da cete njime ojačati sastav u pohod na LS sledece godine ali nista od toga, ostaje sa nama, jer ako vama nije potrebna promaja u odbrani nama sigurno jeste.