Sedmorica "veličanstvenih" - Nekog od njih ove jeseni čeka posao iz snova!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.09.2020.
20:28
Izvor: Sportske.net

Ako ste zaboravili, tu smo da vas podsetimo.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Trenerski posao nije lak i zapravo vremenom postaje sve teži, jer nijedan klub nema dovoljno vremena da istrpi i veruje u ideje izabranog na duže staze.

Svedoci smo smena trenera kao na traci, a neki od njih su već mesecima ili čak i godinama bez posla, i dalje čekaju pravu ponudu.

Na listi je sedam imena, veoma poznatih, nekih vrhunskih trenera, nekih dovoljno dobrih da bi uskoro mogli da se vrate na posao.

U nastavku su njihova imena, a mi vas pitamo, ko će prvi dobiti posao i u kom klubu?

Maurisio Poketino

Real Madrid, Mančester Junajted, PSŽ, Mančester Siti i Bajern Minhen. Da, svi pomenuti klubovi vrteli su se oko Poketina, od nekih je imao konkretne ponude, od nekih samo interesovanja, ali je Argentinac skoro godinu dana bez posla, od kako je dobio otkaz u Totenhemu. Real ga sada sigurno neće, Tuhel je siguran, Flik najsigurniji, ali, nemiri su u oba dela Mančestera... Treba istaći da je ovog leta imao samo dve konkretne ponude za posao i to od Benfike i Monaka, i obe je odbio!

Naš tip - Mančester Junajted.

Baner 8

Masimilijano Alegri

Figurirao je kao potencijalni povratnik kada je gorelo kod Sarija, ali je sve palo u vodu kada mu je zvanično istekao ugovor sa Juventusom. Maks Alegri ga je lepo naplatio, sedeo je kod kuće i zarađivao godinu dana, sada je vreme za povratak. Isto se pominjao PSŽ, u jednom momentu čak i Inter, pa i Roma.

Naš tip - PSŽ.

Mauricio Sari

Sari i Juventus su spoj nespojivog, i nama lično i dalje nije jasno kako su izdržali celu sezonu. Od početka se videlo da to neće ići i kada se desio Lion, već je bilo kasno. Titula je osvojena nikad tužnije, jer su ostali bili lošiji. Sari sada kao Alegri, sedi kod kuće i prima plate i ne mora da žuri nazad na posao, a i nije baš da ga mnogo zovu...

Naš tip - Ne dalje od Italije.

Sari

Ernesto Valverde

Sećate li se ovog čoveka? Ako nas pitate, preuzeo je Barselonu u najtežem trenutku, možda je teži samo ovaj kada je došao Ronald Kuman. Leta 2017. nasledio je Luisa Enrikea u trenutku kada je otišao Nejmar i kada bi Barsin sunovrat bio daleko brži i bolniji da nije bilo Lea Mesija. Tri godine kasnije, sve je stiglo na naplatu i Barsa sada plaća ceh očajnog rada uprave, koja je predugo trpela Valverdea i oprostila mu Olimpiko i Enfild. Valverde je osvojio dve titule u La Ligi, Kup kralja i Superkup Španije, ali mu bolne poraze u Ligi šampiona neće skoro oprostiti. Letos se za njega raspitivala samo Valensija i to je sve...

Naš tip - Valensija, kada Grasija dobije otkaz očajne uprave.

Ernesto Valverde

Kike Setijen

Ako je Valverde zaslužio da ga proteraju, šta tek reći za Kikea Setijena? Prokockana titula, u trenutku kada je preuzeo klupu od Valverdea, Barsa je bila lider na tabeli. Očajna forma i igra posle restarta i sramotan poraz od Bajerna pokazao je da je Betis limit za ovog stručnjaka... od kako je ostao bez posla, ne pominje se da ga iko želi.

Naš tip - španska druga liga, plafon donji dom La Lige.

Marselino Toral

Šteta što je iza sebe imao očajnu upravu kakva je na Mestalji. Osvojio je Kup kralja pobedom nad Barselonom u finalu, ubrzo je dobio otkaz. U jednom trenutku se pominjalo da bi mogao u Premijer ligu, ali je odavno na margini i praktično zaboravljen, a i dalje je bez posla. Valensija je sa njim bila ekipa za Ligu šampiona, a sada mogu samo da maštaju o tome.

Naš tip - Samo ćemo reći da je bolji od Emerija i da je bio trener Viljareala.

Baner 12

Loran Blan

Zaboravljeni Francuz je bez posla od kako je napustio PSŽ - leta 2016. godine! Zimus je iskočio u prvi plan kada je Žorž Mendeš pokušao da ga odvede na Kamp Nou, ali je to bio bezuspešan pokušaj. Nemamo šta mnogo da filozofiramo, ako vam je agent Žorž Mendeš i ne može da vam nađe posao, onda to govori baš, baš mnogo.

Naš tip - Sve smo rekli u poslednjoj rečenici iznad.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 01.10.2020
02:43
avatar
Manchester UTD
Wednesday, 30.09.2020
08:27

Iskreno bih voleo da dodje ili Poketino ili Maks i to sto pre, bilo bi pozeljno vec sutra. To bi bilo najvece pojacanje za United!

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 29.09.2020
22:57

Osim Alegri i mozda Poketino , ne-velicanstvenih

avatar
JC\'90
Tuesday, 29.09.2020
21:05

Sto se tice Poketina mislim da je to to, preuzima Man Utd. Sto se tice Alegrija ne bih iskljucio opciju da se vrati u Juve, mozda cak i preuzme Real. A Zidan ode u PSG ili Juve.