Sedam stvari koje niste znali o novoj fudbalskoj senzaciji iz Francuske

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.05.2020.
08:54
Izvor: Sportske.net

Najveći evropski klubovi već kuju plan kako da ga presele u svoje redove.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Eduardo Kamavinga nije odigrao ni jednu celu sezone u seniorskom fudbalu, podsetimo da je Liga 1 otkazala sezonu zbog pandemije koronavirusa nakon nepunih 28 kola, ali to je bio dovoljno da najveći evropski klubovi potpuno polude za ovim momkom.

Razlozi su jasni, u dresu Rena debitovao je sa 16 godina i četiri meseca starosti, u novembru prošle godine je napunio 17 godina i bio je jedan od najstandardnijih u prvoj postavi tima sa "Roažon parka" ove sezone.

Pokazao je neverovatnu zrelost za igrača svojih godina, tehnički je odlično potkovan, ima sjajan mentalitet, jednu od najboljih partija minule sezone pružio je protiv najtežeg protivnika, Pari sen Žermena..

Sjajno se nosi sa daleko starijim i iskusnijim igračima, ima i odlične fizičke predispozicije, a zamislite samo kakav će igrač biti za 10 godina?

Toga su svesni najveći klubovi "Starog kontinenta", posebno madridski Real, Zinedin Zidan ga žarko želi u svojim redovima i nema sumnje da će "kraljevski" klub već ovog leta pokušati da pobedi konkurenciju.

Španski list "Marka" se iz tog razloga pozabavila ovim momkom, pronašli su neke interesantne stvari vezane za Kamavingu, sledećih sedam su izdvojili.

1. Pre nego što se posvetio fudbalu, bio je zainteresovan za džudo.

2. Rođen je u Mikonžeu, u Angoli.

3. Pored toga što ima državljanstva Angole i Francuske, Kamavinga je takođe i Kongoanac.

4. Njegova porodična kuća je 2013. godine izgorela u požaru, on je tada imao samo 11 godina.

5. Ima istog agenta kao Usman Dembele i Musa Sisoko.

6. Najmlađi je igrač u istoriji Rena, debitovao je sa 16 godina, četiri meseca i 27 dana starosti.

7. Pre godinu dana je vredeo četiri miliona evra, sada vredi deset puta više.

Bonus 10

Iz Rena su istakli da ga neće prodavati ovog leta, dobili su priliku da se kao trećeplasirani u Ligi 1 bore za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i sve će uraditi da ga se domognu, pa planiraju da zadrže najbolje igrače i dodatno se pojačaju.

Čini se da je Real ispred konkurencije kada je borba za potpis Eduarda Kamavinge u pitanju, ali teško da će i "Los Blankosi" ovog leta uspeti da ga presele u svoje redove, utiska je da im je jedina opcija da ga otkupe i ostave na "Roažon parku" još makar godinu dana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 06.05.2020
12:55

Bojim se da oni nemaju sta traziti u LS pa cak ni u LE upali su ovamo sticajem okolnosti vjerujem da do kraja nebi da se nastavilo...

avatar
Ton4i
Wednesday, 06.05.2020
17:33

Ne treba se zaboraviti da su pre dve sezone dogurali do cetvrtfinala LE ako se ne varam,izbacili Betis ali ispali od Arsenala.