Sedam razloga zbog kojih Realova sezona miriše na propast! Pogodili ste jedan...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.10.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net

Španci izgleda već presudili Realu, a jasno traže ponovo žrtveno jagnje...

EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Madridski mediji se i dalje bave krizom Reala, stižu novi mečevi, "Los Blankosi" nemaju pobedu u Ligi šampiona ove sezone, pred imperativom su u Turskoj protiv Galatasaraja.

"AS" piše da sa ovim problemima, odnosno ukoliko neke od njih ne reši brzo za Madriđane slede teški dani.

Poraz na Majorki je uzdrmao klub, iako je francuski trener spuštao loptu na zemlju.

Kao najveći razlog za posrtanja navodi se nedostatak golgetera, to je stara priča i prošle godine niko nije uspeo da uskoči u Kristijanove kopačke. Sa Portugalcem u timu Real je postizao 2.8 golova po meču, sada daje 1.6, čak manje nego prošle godine.

Problem povreda nikako da se reši, mnogi kao razlog vide odlazak fitnes trenera Antonija Pintusa u Inter. Zidan je doveo Gregorija Duponta iz reprezentacije Francuske, ali, već su doživeli 20 povreda, od toga su 14 istegnuća mišića.

Dalje, nema kontinuiteta, što je potvrdio i sam Zidan. Niko osim Benzeme ne igra na visokom nivou, Francuz daje gol svakih 147 minuta, ali nema nikakvu pomoć. Ponovo se navodi Luka Jović kao promašaj, a Zidan uglavnom ne računa ni na Marijana Dijaza.

Problem je i mali broj igrača na sredini terena i to se najviše zamera treneru. Sećate se kada je Peđa Mijatović rekao da je skeptičan jer je Zidan prodao Ljorentea, poslao na pozajmicu Sebaljosa, a nije doveo zamene. Doduše, Zidan je želeo Pogbu, ali ako već Perez nije uspeo, ili hteo da ga dovede, trebalo je, tvrde mediji da prihvati dolazak Eriksena. Ovako ima povređenog Modrića, kao i Asensija, Isko je senka nekadašnjeg igrača, Kazemiro i Valverde su sličan tip fudbalera, a ni Kros ne može da igra svaki meč. Kada igrate toliko utakmica dolazi do zamora materijala i povreda.

Još jedan krivac je Kurtoa. Odlazak Navasa je bio protiv Zidanove volje, ali Belgijanac je plaćen i mora da brani. Problem je što on ne spašava tim u ključnim trenucima, publika ga ne voli, ali sa razlogom. On ima više primljenih golova nego odbranjenih šuteva, jasno da nije kriv za većinu, ali u velikom klubu morate da odbranite tu jednu šansu koju protivnik ima, kao što je bio slučaj protiv Majorke.

Azar je problem, jer je stigao povređen i sa viškom kilograma. Previše se očekivalo na startu od njega, dao je gol Granadi, ali daleko je to od Edena iz Čelsija. Propustio je Baleare zbog rođenja deteta, vraća se za Galatasaraj, ali potrebno mu je vreme koje Real nema.

Na kraju, kao sedmi problem navodi se sm Zidan. Pisali smo već, nije smao ova sezona, od kada je zamenio Solarija prošle, ništa ne funkcioniše. Kao da je ovaj drugi mandat pogrešan, Zizu luta, nije uklopio nove igrača, probao je sa nekoliko formacija, nema rešenja. Čovek koji je osvojio tri Lige šampiona i špansku titulu je od povratka, na 20 mečeva pobedio 10 puta. Dakle, 50% što je za Real nedopustivo.

Zbog svega toga, mnogi su skeptični, ovo deluje kao još jedna izgubljena sezona za Real, ne zbog pozicije na tabeli, koliko zbog toga kako igraju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 21.10.2019
15:42

Real je osvojio 4 LS za 5 godina. Doduse sve to nezasluzeno ali su osvojili. Logicno je da jedno deceniju nece videti taj trofej to je svima jasno.

avatar
Red Demon
Monday, 21.10.2019
15:41

Pa trebali su na pocetku sezone da dovedu trenera za pocetak prosto i jednostavno..Zidan trener lol

avatar
Badr Hari
Monday, 21.10.2019
14:05

Nekorektno je kriviti Alžirca pojmaša za ovo. Ukinite VAR, dajte mu Čakira, Rocchija, Kassaija, Klatenburga, Olivera & Co., a u domaćem prvenstvu Lahoza, Manzana, Gonzalesa, Munueru & Co. (ali da sude i Barsi što više utakmica, ne samo Realu) i opet bi gledali magic ZiZu-a kako 'osvaja' 3-4 LŠ, domaće prvenstvo, a možda i koju tripletu. :D

avatar
Provokator
Monday, 21.10.2019
12:03

Imaju srece da im je i liga generalno slaba ove sezone,svi gube od nekoga i stvara se guzva. Ako Real ne pobedjuje,opet nekako moze u borbu za titulu ili bar top3. Moraju da nadju nacin ,da ovu losu sezonu, pretvore u nesto dobro.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 21.10.2019
11:26

Gledam nesto ove igrace celsija pa od njih skoro niko nije na istom ili boljem njivou nego sto je bio kod plastikanera, azar i kurtoa propali, morata jos gori, dijego kosta ni bleda senka nekadasnjeg igraca, david luiz jos vise brljavi, mata ni matic nisu na istom njivou kao sto su bili, prosto se covek zapita kako su sa takvim odronima osvajali trofeje. Izgleda da je jako bitno imati krimosa za vlasnika, strah je bas mocno oruzije

avatar
Nemanjici
Monday, 21.10.2019
11:01

Problemi problemi. Vidite prodajte Bejla za 150 miliona i resite probleme hahahahha

avatar
T. Henry
Monday, 21.10.2019
10:48

problem reala nisu naadaci vec kreativci, slabo stvaraju sanse napadu, krila sebicna

avatar
sasha mufc
Monday, 21.10.2019
10:46
avatar
Misosesic
Monday, 21.10.2019
10:31

Zidan mora dati priliku mladima Vinicijusu i Rodrigu,glupo je sto gura Benzemu koji je u godinama i on umjesto da mu pravi zamjenu on gradi tim oko njega.Mislim da ce Real cim se oslobodi Bejla krenuti po Mbapea jedinog koji doneklen može zamjeniti Ronalda.

avatar
MadridistaTill_iDie
Tuesday, 22.10.2019
13:54

Vinicius je imao i previše prilika, dečko je uglavnom užasan, samo zna trčati i driblati, a osnovni elementi igre kao što su pas i šut kod njega ne postoje. Ovo je Real a ne neka uličica u Brazilu.