Sećate se Đenija "Lešinara"? Otkrio policiji tajne napuljskih tribina!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.10.2019.
13:54
Izvor: Sportske.net

Postao je slavan 2014. kada je zaustavio finale kupa Italije između Napolija i Fiorentine. Šta se sa njim desilo?

EPA/ETTORE FERRARI
EPA/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Đenaro De Tomazo, malo ko ga poznaje po imenu, ali kada kažete "Lešinar", svi će znati da se radi o bivšem vođi tribine "A" na stadionu "San Paolo".

Đeni "La Karonja" je postao planetarno poznat, kada je zaustavio finale kupa Italije, zbog napada na navijača Napolija, Ćira Espozita. Njega je nekoliko časova pre finala ranio Ultras Rome, a posle mesec dana nesrećni Espozito je preminuo u bolnici.

Đeni je postao heroj navijača, ali država se sa njim obračunala zbog ometanja zakona, prvo je dobio osam godina zabrane prisustvovanja utakmicama.

Ali, Đenarov otac je visokopozicionirani pripadnik Kamore, pa je i on krenuo istim putem, zbog droge je osuđen prvo na tri godine, zatim je pre nekoliko nedelja, zbog učešća u međunarodnoj trgovini i kao deo šireg lanca dobio četiri puta veću kaznu.

Nakon što se suočio sa tim da će 12 godina provesti na robiji pristao je da sarađuje sa policijom. Njemu je prethodno oduzet i telefon koji je prokrijumčario u zatvor Pođoreale, kako bi mogao da komunicira sa porodicom, ali i gleda utakmice Napolija.

Jedna od zanimljivijih priča je kada je maltetirao Lavecija i golmana Navara u jednoj napuljskoj diskoteci.

"Nije mi se sviđalo to što su igrači kluba za koji navijam, u kasne sate na mestima gde se diluje droga", rekao je De Tomazo.

Ali, i "nad popom ima pop". Laveci se obratio zloglasnom Antoniju La Rusu, jednom od čuvene braće takozvanih "Kapitena", najmoćnijeg italijanskog klana. Lo Ruso je kasnije nasledio brata Salvatorea na čelu kriminalne organizacije. Ovaj Kamorista je bio nerazdvojan sa Lavecijem, i uzeo ga je zaštitu. Našao je Đenija u Milanu, pretio mu i rekao da ostavi Argentinca da se zabavlja. Uz to, dodao je da je u pitanju poslednja opomena za "Lešinara".

Uz to, Lo Ruso je naterao navijače Napolija da naprave veliki transparent sa natpisom "Lavecija niko ne sme da dira", priča De Tomazo.

On je svojevremeno razgovarao i sa De Laurentisom koji je želeo da finansira navijače i odbio ga uz reči da oni samo žele da Napoli pobeđuje ponovo i da ima pristojan stadion.

De Tomazov otac, Ćiro, kako rekosmo visoko pozicioniran u klanu Rione Sanita dei Miso je rekao da su to što njegov sin priča policiji gole laži i da ga više ne poznaje...

Ne propustite