Šćešni otkrio - "srpska posla" u Poljskoj, šta se to radi za 500 hiljada evra?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.03.2019.
16:12
Izvor: Sportske.net

Selektor nacionalnog tima na udaru.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Maćej Ščešni, otac golmana Juventusa i nacionalnog tima Poljske je "zakuvao čorbu" selektoru reprezentacije te zemlje, Jiržiju Bženčeku.

Naime, Maćej je izjavio i pre utakmice sa Letonijom oko guranja igrača u prvu postavu nacionalnog tima, dok ti isti igrači jedva igraju za svoj klub.

Radi se o Arkadijušu Reci, koji je ovog leta prešao iz Visle Plok u italijansku Atalantu, gde je do sada sakupio samo 18 minuta nastupa u Seriji A iz dve utakmice.

"Video sam interesantan tvit (pre utakmice) gde će Visli ukoliko Reca zabeleži pet utakmica za reprezentaciju, Atalanta morati da isplati još 500 hiljada evra. S obzirom da je selektor Bženček vodio Vislu, pre tu postoje osnovi za sumnju pošto Reca ne igra u svom klubu, a selektor ga stavlja u prvu postavu reprezentacije. Očekujem nadležne institucije, ali i od selektora i igrača da speru ljagu sa svog imena", izjavio je otac Šćešnog.

Selektor nacionalnog tima se potom oglasio kako ne zna ni za kakvu klauzulu koja postoji u transferu Rice.

"Ovo je mišljenje samo gospodina Ščešnog na koje naravno ima pravo. Ja ne posmatram kakve klauzule postoje u ugovorima mojih igrača već samo njihovu upotrebljivost na terenu. Trebao mi je igrač koji može da igra na levoj strani terena i koji se bolje služi levom nogom", izjavio je selektor Poljske po pobedi od 2:0 nad Letonijom.

Bivši klub Rice se oglasio da su njihovi transferi njihova posla, te da klub neće dobiti nikakav bonus od strane Atalante zbog igranja Rice u nacionalnom timu.

reca

Inače, Arkadijuš je protiv Letonije odigrao svih devedeset minuta, čak je i zabeležio asistenciju gol Levandovskog i vođstvo svoje reprezentacije.

O sličnim temama govorilo se i u srpskom fudbalu kada je Dejan Rambo Petković nedavno izjavio da postoje reprezentativci koji su na prelazu dva veka plaćali da bi igrali za nacionalni tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke