Savidis se izvinio i poručio: "Nastavljam borbu za fudbalsku pravdu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.03.2018.
14:21
Izvor: Sportske.net

Predsednik fudbalskog kluba PAOK iz Soluna Ivan Savidis oglasio se pisanim saopštenjem za javnost u kojem se izvinio čitavoj fudbalskoj zajednici.

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Dva dana nakon skandala koji se dogodio na stadionu "Tumba" u Solunu javnosti je odlučio da se obrati prvi čovek PAOK-a Ivan Savidis.

Predsednik PAOK-a našao se u žiži pošto je posle sporne sudijske odluke ušao na teren sa pištoljem oko pojasa nakon čega su arbitri u dogovoru sa delegatom prekinuli utakmicu.

Ivan Savidis se obratio javnosti pisanim saopštenjem koje su preneli grčki mediji.

"Draga gospodo,

Želim da se izvinim svim navijačima PAOK-a, svim navijačima i Grčkoj i kompletnoj fudbalskoj zajednici.

Jako mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Jasno je da nisam imao pravo da uđem na teren na onakav način.

Moja emotivna reakcija izazvana je negativnom atmosferom koja je zahvatila grčki fudbal u poslednje vreme kao i neprihvatljivim nesportskim dešavanjima u završnici utakmice PAOK - AEK, odlukama sudija i delegata (gol - ofsajd - gol), prekidom utakmice i upadom na teren velikog broja ljudi iz oba kluba.

Sve ovo je storilo pometnju na terenu i moj jedini cilj bio je da zaštitim desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i komplikacija izazvanih ljudskim faktorom.

Verujte mi, nisam imao nameru da se sukobljavam sa predstavnicima protivničkog kluba i sudijama. Ujedno, nisam nikome pretio.

Nažalost, moja porodica i ja, kao i sve moje kolege taoci smo potpuno bolesnog sportskog establišmenta.

Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima sa svih nivoa, za fudbalsku pravdu i pošteno suđenje u svim takmičenjima kao i za osvajanje prvenstava na terenu a ne na sudu.

Još jednom se izvinjavam svima
", stoji u saopštenju Ivana Savidisa.

Grčke vlasti su u ponedeljak suspendovale takmičenje u Super ligi zbog poslednjih dešavanja.

Podsećamo da je Ivan Savidis u nedelju uveče upao na teren stadiona "Tumba" sa četvoricom telohranitelja, a za pojasom je imao pištolj.

Savidisovom ulasku na teren prethodio je opšti metež izazvan sudijskim odlukama u 89. minutu meča. Glavni sudija je najpre pokazao na centar, zatim prihvatio sugestiju pomoćnika i poništio gol, a na kraju je u zapisnik uneo da je u momentu prekida utakmice PAOK vodio rezultatom 1:0.

Derbi susret između PAOK-a i AEK-a shvaćen je kao okršaj za titulu jer su gosti iz Atine stigli na gostovanje u Solun sa dva boda prednosti u odnosu na crno-bele koji na titulu čekaju od 1985. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Tuesday, 13.03.2018
16:20

Ne znam zasto uvek steknem utisak da kad-god je Olimpijakos u krizi,da se bas tada desavaju ovakve stvari,bilo nereda pre pocetka meca PAOK-Olimpijakos pre oko dve nedelje,i naravno je taj mec dobio gost sluzbeno sa 3:0,ocito ce ligu osvojiti klub ciji je predsednik blizak(blizi) vladajucoj stranci u bilo kojoj drzavi da je rec.

avatar
chaki
Tuesday, 13.03.2018
19:10

Osvojice aek pre Olimpijakosa

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 13.03.2018
16:07

Sad je kasno, ukopao si svoj klub samo tako...