Savićević najavio ulaganja u infrastrukturu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.01.2019.
13:14
Izvor: Sportske.net

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević najavio je ulaganja u fudbalsku infrastrukturu u toj zemlji.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Crnogorska fudbalska liga jedna je od najslabijih u Evropi, a jedan od razloga što je to tako svakako leži i u lošoj infrastrukturi.

Premali broj fudbalskih objekata u Crnoj Gori ispunjava uslove UEFA i zbog toga ne čudi što predsednik Saveza Dejan Savićević najavljuje velika ulaganja u infrastrukturu.

"Želimo da osvetlimo terene, da razvijamo ligu, da nam se utakmice igraju i četvrtkom, petkom, da dolaze skauti da gledaju naše igrače... Do 1. maja bi trebalo da krenu radovi na osvetljenju terena OFK Titograda i Iskre, Zeta ima neke tehničke probleme, verujem da će u program ući Lješkopolje, Kom, Rudar...", rekao je Savićević za "Vijesti".

Stadion pod malim brdom Petrovac

U godini pred nama Sutjeska će dobiti novu tribinu kapaciteta 3.300 mesta, a u toku su radovi na stadionu na Cetinju.

"Infrastruktura napreduje, tereni su u dosta dobrom stanju, nije davno bilo kada su bili bukvalno katastrofa. Mnogo je značila izgradnja sintetičkih terena za trening, a u narednom periodu moramo da se pozabavimo uslovima za gledaoce i njihovim komforom", poručio je Savićević.

Crna Gora se trenutno nalazi na 49. mestu UEFA liste nacionalnih koeficijenata. Lošiji plasman od naših južnih komšija imaju samo Farska Ostrva, Gibraltar, Severna Irska, takozvano Kosovo, Andora i San Marino.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke