Sautgejt želi da navijači budu ponosni na reprezentaciju Engleske

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.12.2016.
15:36
Izvor: Beta

Novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je danas da je potrebno stvoriti nove lidere u ekipi i dodao da nastoji daod nacionalne selekcije napravi tim na koju će navijači biti ponosni.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

"Voleo bih da Engleska postane ekipa koja oduševljavati javnost, čijim utakmicama će se navijči radovati da gledaju i na koju će na kraju biti ponosni", rekao je Sautgejt na svom predstavljanju.

Fudbalski savez Engleske (FA) juče je imenovao Sautgejta za selektora Engleske. On je od septembra i ostavke Sema Alardajsa obavljao funkciju privremenog selektora Engleske.

"Veoma mi je važno da stvorimo nove lidere u reprezentaciji. Liderstvo je od fundamentalne važnosti ovde", rekao je Sautgejt.

Engleska je na letošnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj eliminisana u osmini finala od Islanda.

"Naravno, imao sam u prethodnih par nedelja veliki uvid na to šta me očekuje od posla u reprezentaciji. Ne mislim da je bilo koji posao nemoguć. Rekao sam već pre nekoliko nedelja da su neki poslovi teži od drugih, kompleksniji, a ovo je jedan od njih", rekao je Sautgejt.

On je potvrdio da će fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi ostati kapiten reprezentacije, iako je nastupio na dve od prethodne četiri utakmice.

"Vejn je kapiten reprezentacije. On je bio veoma bitan u prethodnom periodu, ali zato je i bitno da stvorimo još lidera", rekao je Sautgejt.

Sautgejt (46) je od 2006. do 2009. godine trenirao Midlsbro, a bio je i selektor reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine od 2013. do septembra ove godine. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke