Sautgejt otvorio karte dva meseca pre Mundijala - Odabrao 20 igrača, kapitena i prvog golmana!

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.03.2018.
12:59
Izvor: Beta

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Garet Sautgejt rekao je da već zna koji će tim voditi u Rusiju na Svetsko prvenstvo i da namerava ranije da saopšti spisak kako bi se ekipa na miru pripremala.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Selekcija Engleske odigrala je nerešeno 1:1 u utorak protiv Italije. Sautgejt mora da preda preliminarni spisak od 35 igrača do 14. maja, a konačan spisak od 23 igrača do 4. juna, dva dana nakon prijateljske utakmice protiv Nigerije.

"Želeo bih da imenujem tim pre sledećeg prijateljskog meča jer ću imati ekipu koja će da uvežba igru i taktiku. Mislim da će svi osetiti da postoji razlika, da imenujete 28 igrača koji nemaju sigurno mesto, ali ako pozovete njih 23 sigurnih i još petoricu u pripravnosti, koji će znati svoju ulogu, kao što je uradio Sven (Goran Erikson), na taj način svi znaju ulogu", rekao je Sautgejt preneo je Skaj.

On je rekao da planira svoj tim da imenuje ranije kako bi olakšao pritisak u toku priprema. Očekuje se da će saopštiti spisak ubrzo po završetku sezone Premijer lige.

"Ako imate njih 28 ili 30 u timu koji misle da imaju šansu onda je mnogo nesigurnosti i nervoze u igri. Za mene je mnogo bolje da imate 23 sigurnih igrača koji će da rade. Razgovaraću sa njima tokom narednih nedelja, da čuju moje mišljenje, ali i kako im to na kraju ne bi bilo dramatično", rekao je selektor.

Engleska će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi G sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

Sautgejt je rekao da ima "prilično jasnu ideju" o 20 mesta u ekipi, kao i da zna ko će biti kapiten i prvi golman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
14:12

Kako moze da bude nervoze ako se za neke igrace ne zna da li su sigurni? To samo treba da ih navede da vise i bolje rade, a ne da se skroz opuste zato sto znaju da im mesto nije ugrozeno.

avatar
SwIsTe_AmAtErI
Thursday, 29.03.2018
13:51

Ubrzo po zavrsetku Premier Lige? :) Poslednje kolo je 13og maja, a SP pocinje 14og juna, a on neka ubrzo saopsti tim nakon zavrsetka Premier Lige :)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
16:39

Postoje dva spiska koja treba prijaviti, a taj prvi od 35 igraca treba prijaviti izmedju 21. i 27. maja.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
13:01

Eto, ovde lepo pise 35:-D