Sautgejt kao pravi sportista: "Baš me briga šta Džonson misli, u Rusiji je bilo lepo"

Autor: Pavle Knežević
petak 23.03.2018.
09:09
Izvor: Sportske.net

Očigledna je razlika u načinu razmišljanja pravog sportiste i političara. Selektor Engleske biranim rečima o Rusiji.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Selektor Engleske Garet Sautgejt žestoko je odgovorio ministru spoljnih poslova Britanije Borisu Džonsonu, koji je Mundijal u Rusiji sramno uporedio sa Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine i pozvao Englesku na bojkot Svetskog prvenstva.

Naravno, ovaj opis "žestoko" uzmite sa rezervom, jer je Sautgejt, u maniru engleskog džentlmena, hladno odgovorio šta misli o stavu Džonsona.

"Slabo me zanima šta ministar spoljnih poslova misli o tome. Bio sam prošle godine u Rusiji na Kupu konfederacija, tamo je bilo 15.000 navijača Čilea na stadionu. A stadioni su izvanredni, objekti i trening centri su bili izuzetni. Sve je bilo kao na ostalim svetskim prvenstvima na kojima sam bio kada se govori o iskustvu unutar stadiona i atmosferi na utakmicama", rekao je Sautgejt engleskim novinarima.

Jedna od tema koja se često pominje kad je fudbal u Rusiji u pitanju jeste rasizam, ali Sautgejt nije želeo ni da čuje o tome.

"Mislim da ne treba da pričamo samo u rasizmu u Rusiji. Treba prvo da počistimo svoje dvorište. U našoj zemlji se i dalje dešavaju stvari koje ne treba da se dešavaju kada pričamo o rasizmu. Mi i dalje upiremo prstom u Rusiju, gde ćemo biti gosti za dva meseca, ali nismo rešili probleme u našoj zemlji. Zato mislim da treba da prestanemo da optužujemo druge", rekao je Sautgejt.

Mediji u Britaniji su tradicionalno antiruski raspoloženi, ali i kad je veći deo istočne Evrope u pitanju. Tako je bilo i pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, kada su vladini zvaničnici i mediji mesecima "trubili" o rasizmu, samo da bi ih engleski navijači ismevali sa lica mesta. Sautgejtu je usledilo pitanje da li bi išao na Mundijal kao navijač.

"Lično, bih. Proveo sam neko vreme u Rusiji i osetio sam se izuzetno prijatno, ali jasno je da svako ima svoje lične granice u smislu šta želi i šta im prija. Situacija se još razvija, tako da zaista ne znamo kako će to izgledati u junu, ali bilo šta što se sada dešava me ne bi sprečilo da odem", rekao je Sautgejt.

Engleska će na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrati u Grupi G, sa Belgijom, Panamom i Tunisom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Friday, 23.03.2018
14:55

nadje se po neki normalan britanac...retko al se nadje..

avatar
VL
Friday, 23.03.2018
11:20

Свака част Господине Саутгејт! Ако негде постоји системски расизам то је у Енглеској и Америци.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 23.03.2018
10:34

svaka cast na iskrenosti.

avatar
ManUtd8
Friday, 23.03.2018
10:30

Ispao covjek, za razliku od ostalih ljigavaca

avatar
Dragan Red Devil
Friday, 23.03.2018
10:19

Bravo gospodine. Zbog ovoga te mnogo vise cenim...

avatar
Keffalo
Friday, 23.03.2018
10:15

Ovo se retko vidja zato svaka cast

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Friday, 23.03.2018
10:14