Sautempton pobegao iz opasne zone, ali...

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.05.2018.
20:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Sotona bili su na ivici trijumfa na "Gudison Parku", ali su ostali bez sva tri boda u poslednjim sekundama susreta.

EPA/WILL OLIVER
EPA/WILL OLIVER

Povezane vesti

Izabranici Marka Hjuza su ispustili gol prednosti u 96. minutu susreta, pa je utakmica na stadionu Evertona okončana rezultatom 1:1 (0:0).

Prvu pravu priliku na meču imali su gosti u 20. minutu, Čarli Ostin je uputio sjajan udarac, ali je Džordan Pikford još bolje intervenisao, panterskom paradom je sačuvao mrežu i loptu poslao daleko od svog gola.

Do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane, a onda su domaći došli do željenog gola nakon 11 minuta igre u nastavku.

Tadić je počeo akciju po desnom boku, proigrao je Sedrika, koji je fantastično centrirao na drugu stativu, a tamo se našao Nejtan Redmond, koji glavom matira Pikforda za 0:1.

Pokušavao je Everton da dođe do poravnanja, iako im bodovi nisu previše bitni, ali nisu uspeli da pošalju loptu u mrežu "Svetaca".

U 85. minutu hendikep za goste, Maja Jošida je zaradio drugi žuti karton, te su domaći fudbaleri ostali sa desetoricom u finišu susreta.

Ipak, to im nije zasmetalo da priprete samo minut kasnije, raspoloženi Redmond je pobegao odbrani Evertona, tukao je sa leve strane, ali je Pikford bio dobro postavljen, te je sačuvao svoju mrežu.

Velika prilika za "Karamele" u sudijskoj nadoknadi, Hut je napravio prekršaj tik izvan svog kaznenog prostora, Bejns je uzeo loptu, fantastično je izveo slobodan udarac, ali je Aleks Mekarti maestralno odreagovao i sačuvao mrežu Sotona.

A onda, šesti minut nadoknade, Tom Dejvis dobija loptu na ivici šesnaesterca, šutira ka golu gostiju, pogađa Veslija Huta, lopta menja pravac i vara Mekartija, 1:1 na "Gudisonu".

Na kraju remi u Liverpulu, Soton je pobegao iz opasne zone, ali imaju isti broj bodova kao Svonsi, koji je preuzeo njihovo mesto ispod crte, zbog slabije gol razlike. Everton osmi, sa 49 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Saturday, 05.05.2018
20:37

Koliko ovi nemaju srece, bas su surovo kaznjeni. Bice zanimljiva naredna utakmica, nadam se da ce uspeti Sautempton i Hadersfild da ostanu u ligi.

avatar
BratCescFabregas#4
Saturday, 05.05.2018
20:35

Ovaj gol ce kostati Sotona opstanka. Stoke prezaljen. WBA ima 1 posto sanse za opstanak, treba im neresen rezultat Sotona i Swanseaja, te poraz obe ekipe u zadnjem kolu, City ce verovatno isterati Soton u drugu ligu, ali tesko verovati da ce novi clan Championshipa dobiti Swansea u goste i tako poslati sebe i njih u drugu ligu...Swansea ostaje zbog ovog gola(ali moraju pametno odigrati kuci protiv Sotona).

avatar
Saturday, 05.05.2018
20:27

Kakva je ovo slepacka ekipa Sautempton jos ce budjavi Svonzi da opstane,a oni ispadnu...