Saul ustao u odbranu Pikea

Autor: Boban Filipović
sreda 04.10.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

As madridskog Atletika smatra da defanzivac BArse i njegov kolega iz reprezentacije nije zaslužio "drvlje i kamenje".

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Đerar Pike je zbog svojih političkih statova trenutno jedan od najomraženijih ljudi u Španiji.

Poznato je da je on vatreni pristalica nezavisne Katalonije, mada, iako nije jedini fudbaler Barselone koji tako razmišlja, njega je javnost najviše "uzela na zub".

Saul Nigez smatra da Pike nije to zaslužio.

"Ne sviđa mi se ova atmosfera oko Pikea. On je moj saigrač iz reprezentacije i drug. Tvrdo stojim da on svaki put u dresu reprezentacije daje sve od sebe. Mnogo je on dao Španiji i španskom narodu da bi mu se ovako vraćalo."
poentirao je vezista 'Jorgandžija'.

Inače, Đerar Pike je upisao 91 nastup do sada za 'Crvenu furiju' i postigao pet golova. Osvojio je Mondijal u Južnoj Africi (2010) i Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini (2012).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Wednesday, 04.10.2017
16:29

Svako mora imati neki ventil, Spanci pogotovo kao vrlo temperamentan narod. Katalonija je prva zabranila borbe sa bikovima, nemaju tradicionalno gadjanje paradajzom niti tradicionalno bezanje pred pomahnitalim bikovima po ulicama Barselone. Sve sto im je ostalo je tradicionalni referendum i ne vidim zasto bi to nekome smetalo? :D

avatar
fcb
Wednesday, 04.10.2017
15:24

Spanci sad svasta laju o Kataloncima i vrijedjaju ih na sve moguce nacine, samo zato sto ovi zele da glasaju, da slobodno izraze svoje misljenje, mirno bez ikakvog nasilja. Zaboravljaju da su im upravo igraci Barselone donijeli ove najvece trofeje, da bez njih ne bi osvojili nista. Pujol, Pike, Cavi, Iniesta, Vilja, Pedro, Valdes, Buskets, Fabregas, Alba... su bili okosnica reprezentacije Spanije u vrijeme njenih najvecih uspjeha. Pike nikad nije vrijedjao Spaniju, niti pozivao na bilo kakvo nasilje, samo je trazio da im se dozvoli da slobodno glasaju. Uz to, uvijek je davao sve od sebe kad je igrao za Spaniju.

avatar
devil
Wednesday, 04.10.2017
15:51

Iniesta nije katalonac,ako je neko član barse ne znači da je automatski katalonac ;)

avatar
Goran Stanojkov
Thursday, 05.10.2017
04:46

Nije katalonci Ali sigurno ne voli real I Madrid

avatar
fcb
Wednesday, 04.10.2017
19:08

Znam da nije Katalonac, ali citav zivot je proveo u Kataloniji, tako da sam siguran da ukoliko dodje do rascjepa reprezentacije, pogotovo ako ne bude lijep nacin, Iniesta nece vise igrati za Spaniju.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Wednesday, 04.10.2017
16:15

1.Vilja, Pedro i Iniesta nisu Katalonci, nema veze sto su igrali za Barselonun2.Pike podrzava narod Katalonije u namjeri da prekrsi ustav Spanije sto bi moglo da dovede do krvoprolica.Duznost Pikea i svih ostalih igraca Barselone koji su Katalonci, a dijele Pikeovo misljenje je da postuju drzavu ciji su gradjani, a to je Spanija.Ustav jedne zemlje treba da bude svetinja za gradjane te zemlje.Ne moze sportista takve svoje ispade pravdati time sto je Spaniji donio nesto na sportskom planu.Uostalom, sta vrijedi Pikeu to sto je igrao maksimalno pozrtvovano kad god je nastupao za reprezentaciju, ako ce svako malo da pljuje po drzavi?Ni jedan jedini Spanac ga ne moze i ne treba postovati..