Saudijska Arabija poklanja fudbalski stadion Iraku

Autor: Beta Beta
utorak 06.03.2018.
23:59
Izvor: Beta

Saudijska Arabija saopštila je da će pokloniti fudbalski stadion Iraku posle prve prijateljske utakmice odigrane u poslednjih 40 godina izmedju reprezentacija te dve zemlje.

Povezane vesti

Saudijski kralj Salman bin Abdel Aziz izjavio je u telefonskom razgovorom s premijerom Iraka Hajderom al Abadijem da će Iraku pokloniti stadion.

Teren koji će biti izgrađen u Bagdadu, moći će da primi 100.000 ljudi i nalaziće se u sportskom delu glavnog grada Iraka, saopštila je pres služba iračkog premijera i dodala da je formirana vladina komisija koja će pratiti to pitanje.

Reprezentacije dve zemlje odigrale su 28. februara utakmicu u Basri, gradu na jugu Iraka kod granice sa Iranom. Utakmica je ocenjena kao istorijska i kao znak političkog približavanja između Bagdada i Rijada, regionalnog rivala Teherana.

Kralj Salman je pozdravio odigravanje utakmice ocenjujući je uspešnom. Irak je tada pobedio Saudijsku Arabiju sa 4:1 na stadionu koji prima 60.000 ljudi.

FIFA će 16. marta da se izjasi da li da ukine kaznenu meru uvedenu devedesetih godina i kratko povučenu 2012. godine o održavanju zvaničnih utakmica u Iraku zbog ratova i nasilja u toj zemlji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Wednesday, 07.03.2018
06:40

Jbg, nisu on pravoslavci pa da ratuju medjusobno kao mi.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 07.03.2018
01:38

daj da i mi odigramo utakmicu protiv S. Arabije....