Sat otkucava - Šta će biti sa Grujom?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 12. novembar 2017.

  • 16:16

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Momak koji je u Liverpul stigao kao zalog za budućnost uskoro bi trebalo da stupi na scenu i pokaže da li je stvoren za velika dela. Evo kako na "Enfildu" vide Grujin razvojni put i ono što treba da usledi.

Sat otkucava - Šta će biti sa Grujom?
Foto: Epa/Peter Powell
Pauza u šampionatima izazvana reprezentativnim akcijama poslužila je novinarima "Liverpul Eha" da se pozabave učinkom Marka Grujića i onoga što se u budućnosti može očekivati od srpskog internacionalca.

Svojevrsna analiza onoga što je Marko Grujić do sada uradio u Liverpulu trebalo bi da ponudi odgovor na to šta mladog veznog igrača čeka u budućnosti i da li je on uopšte ima na "Enfildu".

Na kraju tekuće kalendarske godine Gujić je kompletirati prve dve godine pod ugovorom sa "Redsima", premda je u praksi na "Enfildu" proveo godinu i po dana jer je odmah nakon potpisa prosleđen Zvezdi na šestomesečnu pozajmicu.

Pomenuti portal koji se bavi dešavanjima u Liverpulu formirao je u svojoj analizi Grujićevog života na "Enfildu" osu na kojoj su velikim slovima upisani događaji vredni pažnje.

Tako se navodi da je u prijateljskoj utakmici sa Barselonom, na prošlogodišnjoj turneji po Severnoj Americi, Marko Grujić upisao debi iz snova koji je nagovestio mnogo toga dobrog u slučaju srpskog veziste.

Povreda sa kojom se bivši fudbaler Crvene zvezde borio u sezoni 2016/17 uticala je na to da ne dobije veću minutažu u prvom timu pa je tek u završnici sezone dobio tri prilike sa klupe čime je kompletirao prvu sezonu u Liverpulu.

Nova nije donela nikakav boljitak u slučaju Marka Grujića. Srpski reprezentativac i dalje je na margini, upisao je svega pet nastupa za prvi tim, a pritom je samo u duelu sa Lesterom (Liga Kup) utakmicu počeo u startnih jedanaest.

Zanimljio je da u pomenutom tekstu autor upozorava da bi slučaj Marka Grujića trebalo da posluži kao primer mladim engleskim reprezentativcima koji su nedavno osvojili Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, ali u isto vreme navodi da za srpskog fudbalera ništa nije izgubljeno iako mu sat otkucava.

Narednog leta na "Enfild" će stići Nabi Keita, momak koji će samo pojačati konkurenciju u veznom redu, a ne treba sumnjati da će tako skupo pojačanje sasvim sigurno imati zagarantovano mesto u startnoj postavi.

Eventualni odlasci, a tu se pre svega misli na Emrea Džana, mogli bi da stave Marka Grujića u dobru poziciju da se bori za mesto u timu i dokaže da zaslužuje ulogu startera ili igrača sa nešto većom minutažom.

Objektivno govoreći, Jirgen Klop neće imati previše opcija, Grujić i igrači koje već ima pod ugovorom biće logičan izbor jer nova velika kupovina nije realnost, osim ako se prodajom Filipea Kutinja kasa ne napuni do vrha.

Ulazak u novu godinu označiće i nešto brži protok vremena za Marka Grujića tako da ćemo već tokom narednog leta moći da uvidimo da li srpski fudbaler ima budućnost na "Enfildu" ili će završiti kao Lazar Marković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari