Saša Lukić otkrio zašto je otišao iz Torina, ali i u čemu je Muslin ''nepogrešiv''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.08.2017.
18:25
Izvor: Sportske.net

Bivšeg vezistu Partizana u novoj sezoni gledaćemo u španskoj Primeri, posle sasvim solidnog učinka u Torinu. Zašto je došlo do tog transfera, ali i kakav uslov će morati da ispune u Levanteu, Lukić je otkrio u intervjuu za ''Sportske''.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Povezane vesti

U razgovoru se dotakao i reprezentativnih tema, ali na početku je otkrio kakvi su mu prvi utisci po prelasku iz Torina u Levante.

''Zaista je lepo ovde. Sjajno su me dočekali, grad je super. Tek nekoliko dana sam u Španiji, utisci se još nisu slegli, ali ono što mogu da kažem je da sam zadovoljan svime što sam do sada video.

Imam ogroman motiv da igram u ligi kakva je Primera i da se dokazujem u konkurenciji nekih od najboljih fudbalera današnjice. Došao sam u ambiciozan klub, u izuzetno lep grad i mislim da će sve biti na visokom nivou''.

Kako su te dočekali u Valensiji i kakvi su prvi utisci o klubu?

''Mnogo su me lepo prihvatili, svi su veoma prijatni i gostoljubivi, ali i vrlo profesionalni i posvećeni poslu. Stadion je prelep, renoviran je i sređen, kao i ceo sportski centar čime sam bio prijatno iznenađen.

Čitav kompleks nalazi se malo van grada, ima čak šest terena, a poseduju i sve neophodne prateće sadržaje, restoran, ambulantu, kompletan sektor za oporavak igrača, bazene... Jednom rečju, poseduju vrhunske uslove za rad''.

Koliko si pratio Primeru uopšte? Koliko poznaješ Levante i kakve su ambicije u predstojećoj sezoni?

''Moram da priznam da mi se mnogo sviđa španski stil igre, zato sam oduvek pratio mečeve Primere, a naročito sam gledao utakmice Reala i Barselone.

Što se tiče Levantea, pratio sam i njihove igre pre par godina kada su se takmičili u Ligi Evrope. Kao što je poznato, Levante je povratnik u Primeru i nadam se da će se tu što duže zadržati.

Daću sve od sebe da im svojim igrama i zalaganjem u tome pomognem. Klub je zaista dobro organizovan i sigurno da zaslužuje prvoligaški status u Španiji. Prema informacijama koje imam i podrška navijača u cilju da obezbedimo opstanak neće izostati.

Kapacitet stadiona je 25.000, a do sada je već prodato 19.000 sezonskih ulaznica. Levante se prilično pojačao, stiglo je pet, šest novih igrača i mislim da imamo šanse da ostvarimo cilj''.

Zašto si otišao iz Torina? Igrao si sasvim solidno, a ekipa bi ove sezone trebalo da napadne Ligu Evrope?

''Mogu da kažem da sam bio veoma zadovoljan mojom prvom sezonom u inostranstvu.

Igranje u Seriji A u timu kakav je Torino mi je svakako mnogo značilo za sticanje preko potrebnog iskustva i unapređenja moje igre. Bio sam najmlađi prvotimac Torina prošle sezone i zaista sam trudio da u svakom trenutku dam sve od sebe.

Mislim da je taj moj trud primećen, jer sam ja i dalje igrač Torina pošto sam u Levante stigao na pozajmicu.

Ono što je bilo presudno da dođem u Levante je procena da ću imati više prostora da igram, da ću imati prilike da više vremena provedem na terenu što je od krucijalnog značaja za svakog mladog igrača.

Mogao sam da ostanem i u Torinu, postojala je i ta opcija, ali mislim da sam napravio dobar potez''.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
sasa lukic torino

Priča se po fudbalskim krugovima da u ugovoru postoji odrednica o minutaži, odnosno da moraš da igraš i da si samo tako otišao iz Torina - šta je tu tačno?

''To je bio jedan od uslova rukovodstva Torina, jer nisu želeli tek tako da me puste na pozajmicu.

Zahtevali su da ugovorom bude zagarantovano da ću igrati minimum 50 odsto utakmica.

Ludi iz Levantea su zaista pokazali ogromnu želju da me angažuju, pratili su moje igre na EP za mlade, bili su spremni da otkupe ugovor od Torina.

Dobio sam zaista odlične uslove u Levanteu i zato imam veliku želju da svojim igrama opravdam njihovo popverenje. To mi je dodatni motiv da se pokažem u što boljem svetlu''.

Sad kad se malo slegla prašina, kakvi su ti utisci o EP u Poljskoj?

''To je iza nas, nije ispalo kako smo svi očekivali i ćemu smo se nadali. Ne mogu da se otmem utisku da nam je nedostajalo i malo sportske sreće, ali to je fudbal. Uskoro kreću nove kvalifikacije za prvenstvo Evrope, treba gledati napred, a iz onoga što je bilo izvući pouke''.

Beta/DraganGojić/Mo
Sasa Lukic

Ovog puta selektor Muslin te nije uvrstio na spisak za mečeve sa Moldavijom i Irskom? Želiš li da se vratiš u A tim?

''Poslednja dva puta sam bio sa A reprezentativcima i to mi je zaista mnogo značilo. Kao ostvarenje sna. Nisam bio u prilici da debitujem, ali činjenica da sam bio u grupi sa najboljim fudbalerima Srbije za mene je velika stvar i dodatni pokretač da radim još više.

Selektor Muslin isključivo odlučuje ko će biti u reprezentaciji i nema sumnje da je u tome nepogrešiv, jer u prilog tome svedoče odlični rezultati, činjenica da smo prvi na tabeli i celokupna atmosfera koja se stvorila oko našeg nacionalnog tima u ovim kvalifikacijama.

Na meni je da se svojim igrama nametnem, a ako poziv stigne ja sam uvek spreman da dam sve što je u mojoj moći za reprezentaciju'', zaključio je Lukić.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 21.08.2017
08:12

Ako i odemo u Rusiju, tamo bismo morali da imamo drugog selektora.

avatar
ercov
Sunday, 20.08.2017
19:42

Neverovatno, svi se ulizuju Muslinu i svi su zadovoljni sa podelom prvog mesta sa Irskom a niko da pomene izgubljena velika cetiri boda u Beogradu sa Irskom i Velsom kaja su nas mogla vec sada poslati na SP !?