Saša Lukić konačno zaigrao i primio pohvale: "Zadovoljan sam, najvažnija je pobeda"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.10.2017.
17:24
Izvor: Sportske.net

Saša Lukić je konačno dobio priliku da pokaže svoje kvalitete u dresu Levantea. Evo kako je protekao njegov debi.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Povezane vesti

Posle debija u dresu Levantea u pobedi nad Đironom 2:0 u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa Kralja, Saša Lukić je istakao da je veoma srećan što je odigrao svih 90 minuta u dresu svog novog kluba.

"Veoma sam srećan. Bio sam u startnoj postavi, proveo sam na terenu svih 90 minuta i to me jako raduje, jer je fudbal nešto što najviše volim i čemu sam maksimalno posvećen. Moram da priznam da nisam odigrao onako kako znam, na najvišem nivou, ali posle dva i po meseca bez utakmica u nogama u seniorskoj konkurenciji zadovoljan sam kako je sve prošlo. Najvažnije je da smo pobedili i stekli dobru zalihu pred revanš koji je na programu 29. novembra na našem terenu", rekao je nekadašnji fudbaler Partizana.

Za svoj premijerni nastup u dresu Levantea Lukić je dobio brojne pohvale, među onima koji su mu čestitali jeste i njegov trener.

"Posle utakmice mi je prišao trener i rekao: "dobar posao". Čestitali su mi sportski direktor i predsednik kluba, a podršku sam dobio i od saigrača što mi mnogo znači. Igrali smo protiv jako dobre ekipe, odlično organizovane, koja je filijala Mančester sitija. Međutim, dali smo oba gola na vreme i to je presudilo", istakao je on.

Meč protiv Đirone Lukić je započeo na mestu zadnjeg veznog, dok je u nastavku igrao malo ofanzivnije. U 75. minutu posle odličnog utrčavanja u prostor i šprinta sa loptom od pedesetak metara Lukić je pravovremenim dodavanjem proigrao Boatenga, čiji je šut iz prilično izgledne situacije uspeo da odbrani golman Đirone.

"Malo je nedostajalo da upišem i asistenciju. Bila je zaista lepa šansa za gol, ali vrhunskom reakcijom golmana Đirone lopta ipak nije pogodila mrežu. Žuti karton koji sam dobio već u prvom minutu utakmice bilo je iznuđeno rešenje, jer sam morao da zaustavim kontranapad rivala. Svesno sam napravio prekršaj, kako bih sprečio rivala da dođe u izglednu situaciju za gol", rekao je Lukić.

Naredni meč Levante u Primeri igra u nedelju protiv Eibara, a Saša je istakao da je vreme za tri boda.

"Posle nešto slabijih rezultata, vreme je da pobedimo i upišemo tri boda. U poslednje četiri prvenstvene utakmice zabeležili smo dva poraza i dva remija, ali mislim da postepeno stabilizujemo formu i da smo posle trijumfa nad Đironom vratili i preko potrebno samopouzdanje. Naš glavni cilj ove sezone je svakako opstanak u elitnom društvu, ali to neće biti lako, jer smo u konkurenciji izuzetno kvalitetnih ekipa", objasnio je naš mladi reprezentativac.

Kao najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela šampionata Lukić je istakao gradskog rivala, Valensiju.

"Valensija zaista pruža sjajne partije. Prošle sezone su se grčevito borili za opstanak, a sada su u vrhu tabele."

Slobodno vreme Lukić u Valensiji provodi tako što čak tri puta nedeljno ide na časove španskog, a često se viđa i druži sa Nemanjom Maksimovićem koji je od ove sezone adut Valensije.

Lukić je i nezamenljiv član mlade reprezentacije u ovom ciklusu kvalifikacija za EP u kome su Orlići već upisali tri pobede.

"Dobro smo počeli, imamo dve utakmice Austrije i Jermenije, ako pobedimo da smo već jednom nogom na EP. Mislim da imamo zaista sjajnu generaciju, veoma kvalitetne igrače i nadam se da ćemo što pre uspeti da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo što bi svakako bila velika stvar za naš fudbal", zaključio je Lukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke