Sari izabran za najboljeg trenera Serije A

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.03.2017.
17:02
Izvor: Beta

Trener fudbalera Napolija Mauricio Sari izabran je danas za najboljeg trenera italijanske Serije A.

BETA/AP Photo/Salvatore Laporta
BETA/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

On je pobedio trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i šefa stručnog štaba Sasuola Euzebija di Frančeska. Nagrada "Pančina d'oro" (Zlatna klupa) dodeljuje se najboljem treneru za prethodnu sezonu, a biraju ga njegove kolege.

Ovaj 58-godišnji trener dobio je 25 od 61 glasa, tri više od Alegrija, koji je prošle godine bio dobitnik. Di Frančesko dobio je sedam glasova.

Sariju je ovo druga nagrada za najboljeg trenera, pošto je prethodno za sezonu 2013/14, kada je trenirao Empoli, proglašen za najboljeg u Seriji B. On je tada s Empolijem zauzeo drugo mesto i izborio direktan plasman u najjači rang italijanskog fudbala.

"Kada dobijem nagradu, to mi ne pričinjava neko zadovoljstvo, često ga smatram oduzetim vremenom od posla. Ali ovaj put, ova nagrada mi daje entuzijazam i sreću. Mislim da je to zbog toga što je to odluka mojih kolega", rekao je Sari.

Sari je prvi trener u istoriji Napolija koji je dobio ovu nagradu, a ujedno je prekinuo i seriju od četiri uzastopne godine tokom kojih su treneri Juventusa dobijali ovu nagradu.

Napoli je prošle godine zauzeo drugo mesto u Seriji A, odmah iz Juventusa, a to je bila prva godina Sarija na klupi kluba iz njegovog rodnog grada.

Bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri primio je posebnu nagradu na današnjoj ceremoniji u Firenci. Ranijeri je prošle sezone predvodio Lester do titule u engleskoj Premijer ligi, ali je otpušten devet meseci kasnije zbog loših rezultata u novoj sezoni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke