Santoš se osvrnuo na tradiciju i nagovestio iznenađenje

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
20:07
Izvor: Sportske.net

Selektor aktuelnog šampiona Evrope Fernando Santoš nije zabrinut zbog remija na startu kvalifikacija, evo šta sprema Krstajiću.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Dan uoči druge utakmice koju će reprezentacija Portugala odigrati u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor aktuelnog šampiona Evrope izašao je pred novinare.

Fernando Santoš govorio je o kadrovskoj situaciji pred duel sa Srbijom, a novinarima je poručio da nije zabrinut zbog remija kojim je otvoren novi kvalifikacioni ciklus.

"Sutrašnja utakmica bi svakako bila važna, bez obzira na ishod duela sa Ukrajinom. Već sam govorio da ove dve utakmice imaju veliki značaj. Uz to, moramo da imamo na umu šta se dešavalo u prošlosti", rekao je Santoš.

Strateg reprezentacije Portugala podsetio je na učinak nacionalnog tima u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.

"Kada smo već kod 'slabog starta', trebalo bi da kažemo da smo kvalifikacije za prethodno EP počeli porazom pa dobili narednih sedam utakmica. Porazom smo počeli i kvalifikacije za SP, a zatim smo ostvarili devet pobeda. Uvek smo puni samopouzdanja, brojke to govore", dodao je Santoš.

Portugalci su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počeli remijem bez golova sa selekcijom Ukrajine, dok je Srbija bila slobodna.

"Posle svake utakmice napravimo analizu i pogledamo šta smo mogli bolje. Čak i kad pobedimo radimo isto. Protiv Ukrajine je nedostajao gol, mada smo imali četiri ili pet dobrih prilika. Ekipa se dobro kretala u napadu, ali je bilo problema u odbrani, protivnik je imao previše prostora. Moramo da napravimo više problema rivalu i da zadržimo ono što je bilo dobro", poručio je selektor Portugala.

Santoš je objasnio da kadrovski problemi nisu veliki u smislu povreda, ali da postoje igrači koji osećaju umor i da bi u tom smislu moglo da bude promena u startnoj postavi.

"Selesao" je prethodnu utakmicu počeo u formaciji 4-3-3, a portugalski mediji danas prenose da postoje još tri opcije koje Santoš razmatra za duel sa Srbijom.

Nije isključeno da Portugal počne u formaciji 4-4-2 i to sa Kristijanom Ronaldom na boku, dok bi kao klasični napadači delovali Andre Silva i Dijego Souza.

Utakmica Portugal - Srbija igra se u ponedeljak od 20:45 na stadionu Benfike u Lisabonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 24.03.2019
21:50

Ako Portugal izadje sa 4-4-2 sa Ronaldom na krilu, sve sem 3-5-2, ili 3-4-3 je pucanje samom sebi u noge.
Cinjenica je da ce Ronaldo ulazi sa krila u sredini i cekati centarsuteve, a dva spica ce biti samo navlakusa da nasi stoperi paze na njih, a da Ronaldo ostane na Rukavinu, ili Bogosavca/Mladenovica koji u vazdusnim duelima ne mogu da mu pariraju.

avatar
mihmar
Monday, 25.03.2019
17:03

Ma pavkova staviti da ga cuva pa nece smeti ni da pisne