Sanjaju ga italijanske odbrane, srušio rekord star 70 godina, ko je najveća golgeterska senzacija sezone?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.09.2018.
17:35
Izvor: Sportske.net

Ono što je napravio je neverovatno, nikome od 1950. nije uspelo, a dočekan je sa skepsom. Sada niko ne može da veruje da se ovo dešava...

EPA-EFE/Jan Karwowski
EPA-EFE/Jan Karwowski

Povezane vesti

On jednostavno ne može da prestane da postiže golove.

Danas je srušio još jedan rekord, u pobedi Đenove na "Stirpeu" protiv Frozinonea, postigao je još dva gola, ukupno osam u šest prvih mečeva Serije A.

Pazite sada, srušio je rekord star gotovo 70 godina, kada je Karl Age Hansen kao debitant u Seriji A cepao mreže u dresu Atalante. Hansen je te godine postigao 18 golova u 37 mečeva i preselio se u Juventus.

Pjateku prognoziraju istu sudbinu, ali on je mnogo efikasniji, odnosno produktivniji od Danca. Naime, dao je 8 golova iz 14 šuteva, što je neverovatno. Dodajmo tome da je protiv Lećea pogodio mrežu u kupu četiri puta, pa dolazimo do neverovatne brojke, u sedam utakmica za Đenovu dao je dvanaest golova.

Znate li koliko je Đenova ukupno dala?

Ukupno 15, pa je valjda jasno što svi pričaju o novom Levandovskom.

Doduše, za razliku od Leve, njegov talenat su odmah prepoznali, momak je pre dve godine u Zaglebju dao 12 golova, a prošle sezone igrajući za Krakoviju postigao 21 gol u poljskom šampionatu.

Dočekan je među navijačima Đenove sa skepsom, kao zamena za Galabinova, a trebalo je da bude samo alternativa za Lapadulu.

Iskusni Pandev je bio ispred njega u rotaciji, no posle povrede Lapadule, odlaska Pepita Rosija sve se promenilo. Nije došao ni Junes, završio je u Napulju, pa su se mnogi plašili za ofanzivni potencijal tima.

Na kraju, sada se niko ne seća tih ranih dana, Kristof Pjatek je senzacija, u julu je napunio 23 godine, recimo i to da je transfer koštao inicijelno 4 miliona evra, ali da je već aktivirao oko pola miliona bonusa.

To je ništa, ako ovako nastavi, navodna ponuda Juventusa od 20 miliona je odbijena, u redu će čekati Dortmund, Bajern, Everton. Poljaci ga, iako je bio na proširenom spisku nisu vodili na Mundijal, sada mnogi veruju da je to bila greška.

Ali, ko bi mogao da pretpostavi ovu eksploziju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 30.09.2018
19:55

Nekako lici na novu 9ku Juventusa

avatar
Algebrons
Sunday, 30.09.2018
19:34

''...za razliku od Leve, njegov talenat su odmah prepoznali,...'' - svesni ste da ovaj momak ima 23 godine, da je tek sada stigao u lige petice? S tim na umu, kako možete reći da je njegov talenat udmah uočen, ako je do dvadesettreće godine igrao u ligi kakva je poljska?

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 01.10.2018
11:35

Mozda su pecnuli Zvezdu posto su svojevremeno rekli da Leva nije dovoljno talentovan.