Sančezova o košmaru na "Old Trafordu" - "Već prvog dana sam hteo da odem!"

Autor: Stefan Matić
petak 04.09.2020.
09:35
Izvor: Sportske.net

Čileanac od najboljih u PL doživeo da bude 'žrtveni jarac' za sve loše u klubu.

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Aleksis Sančez se polako vraća na scenu najboljih.

Nino Maravilja je bio među najboljim igračima Premijer lige u dresu Arsenala a onda dolazi do transfera u Mančester Junajted. Suma od 30 miliona funti ga je preselila na "Old Traford" početkom 2018. godine, ujedno je bio jedan od najskuplje plaćenih igrača. Nedeljno bi zarađivao i do 560 hiljada funti, 300 hiljada osnovica plate plus bonusi i prihodi od prava na slike.

Ipak nije ispalo najbolje, Čileanac je već posle prvog dana znao da nešto nije u redu.

"Dobio sam priliku da idem u Junajted, učinilo mi se da je to pravi izazov. Bilo je dobro po mene, zato što ću igrati za klub koji sam kao dečak obožavao. Potpisao sam bez mnogo informacija šta se dešava oko samog posla. Prvi dani sa novim saigračima, ponekad postoje stvari koje ne shvatite pre dolaska. Posle prvog treninga sam shvatio dosta stvari. Došao sam kući i pitao agenta - 'Možemo li da prekinemo ugovor i vratimo se u Arsenal?'. Počeli su da se smeju, ali osećao sam da nešto nije u redu. Ali sve je već bilo potpisano", izjavio je Sančez na svom Instagramu.

Aleksis Sancez

Potom ga je i Murinjo ostavio van protokola septembra 2018-te.

"Da dođete od jednog od najboljih igrača PL do toga da vas ne izaberu. To mi se nikada nije desilo, došao sam kući sa velikom tugom. Sutradan sam na treningu odradio duplu smenu, zato što volim svoj posao. Onda je došao naredni trener, trenutni, odlučio sam da pričam sa njim. Rekao sam da mi treba promena, stvorila se prilika da dođem u Inter. Rekao mi je naravno, nema problema", priča Sančez.

Tokom svog boravka Sančez je često napadan od strane medija i analitičara. Geri Nevil je u par navrata izjavljivao kako se Čilenac mora prodati zbog štete koje čini klubu, ali i mlađim naraštajima poput Rašforda i Marsijala.

Prvo je bila pozajmica da bi se ovog leta i saradnja sa Junajtedom zvanično završila. 31-godišnjak je sada u potpunosti igrač Intera, ima trogodišnji ugovor - videćemo šta može doneti "neroazurima" u narednim godinama.

Bonus baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
architect_santi19
Friday, 04.09.2020
14:30

ee moj Aleksise...sve si imao u Arsenalu, samo ne titulu...ali samo jos malo da si sacekao, toliko malo da stigne Auba...sanjam da sam video taj tandem... ovog Aubu sa onim Sancezom umesto sa Lakom i ekipom, i onog Sanceza sa ovim Aubom umesto sa Ziruom, Velbekom i ekipom... i umesto da si uzivao u Arsenalu, ziveo si kosmar u Junajtedu...ista prica kao sa Kutinjom i Liverpulom, odnosno Barsom...

avatar
mrancic
Friday, 04.09.2020
13:33

Niti je igrso u zadnje vreme,niti u Junajtedu a neće ni u Interu.Za Mančester du on,De Marija i Švajnštajger promašaji decenije.A sa Depajem nije bilo strpljenja.

avatar
jv
Friday, 04.09.2020
11:48

Suarez ne može da igra pod pritiskom pobede. U Arsenalu se igra fudbal, u Mančesteru pobeđuje, to su potpuno različite filizofije. Zbog toga su i Anderson i Nani propali, a Nevil postao legenda. Fergi je uvek insistirao na mentalnoj pripremljenosti, zbog toga je i bio šampion. U velikim timovima su mnogi talenti propali, jer nisu imali mentalnu snagu. To se i njemu desilo.

avatar
Provokator
Friday, 04.09.2020
10:14

I opet je isto pokazao kao Azar u Realu ali dzabe, nije miljenik mnogih i onda je na udaru, a promasaja Azara jos uvek svi smatraju top igracem iako nikad nije vezao 3 dobre sezone u karijeri.

avatar
jack wilshere
Friday, 04.09.2020
09:56

Koji je ovo po redu igrac da se javno pokaje sto je otisao iz Arsenala, i da je nakon toga karijera mu se zavrsila? Ima nesto u tome sto se pricalo da ih je Venger sve kao djecu tretirao, a to ocigledno nisu nigdje vise dobili.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 04.09.2020
10:21

Niko nikad nije sporio ljudski tretman koji su imali u Arsenalu. Problem je to lepo atmosfera za rad, ali ne donosi rezultate na duze staze. Persi je bas poredio atmosfere i da su se i Venger i Ferguson postavljali kao ocinjske figure, ali je jednog poredio sa briznom ocem koja razmazi drcu, a drugog sa strogom, ali pravicnom autorotativnom figurom koja na kraju donese rezultat... Stp se tice Sanceza, prema njemu su cesto bili nepravedni u Junajtedu i nikada mu nije data prava sansa, da se istrpi i 3 meseca lose igre ako treba. Stalno je isao na klupu posle jedne, eventualno druge lose utakmice. Za razliku od recimo Pogbe koji se trpi godinama, a ima ukupno 30 dobrih utakmica za Junajted...

avatar
LUZERPOOOL
Friday, 04.09.2020
11:44

Kakih crnih 30 dobri partija, nema 10.

avatar
jack wilshere
Friday, 04.09.2020
11:15

Sve to stoji, sve si u pravu sa te sportske strane. Otisli su po taj rezultat i vece pare, osim Sanceza su to svi i dobili. Ja sam vise isao na tu neku ljudsku stranu, da su svi poslije toga javno kukali i kajali se. Fazon radis u firmi za 500 evra, ali si ekstra sa sefom, dobar sa kolegama, dobra atmosfera, dobar nacin rada.. I onda predjes u vecu, cijenjeniju firmu za 2000 evra, ali gdje ti je sef cudak, gdje ti stil rada nikako ne lezi, logicno da ti pare ne mogu taj osjecaj zamijeniti.. To se Sancezu desilo kad je napravio promjenu Venger Murinjo. Mozda sam previse iskarikirao, ali mislim da mozes shvatiti na sta ciljam..

avatar
MixEr
Friday, 04.09.2020
10:38

Kada dođe neki igrač sa strane i pri tome dobije ogromnu svotu novca to naruši odnose u ekipi. To je bio glavni problem ovog transfera za MU. Niko nije hteo da gine za tamo nekog lika ko ima 3x veću platu od najboljeg igrača u tom trenutku u klubu. Arsenal je skoro slično preplatio Ozila, ali problem tog ekscesa je ležao u njegovoj k...bolji da uopšte igra fudbal.