Sančez - "Veverica" na mlazni pogon!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 10. avgust 2014.

  • 11:01

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Postoji romansirana, ali i stvarna priča o Aleksisu Sančezu. Ovo je priča o nesuđenom rudaru u pozajmljenim kopačkama...

U nekoj romantičnoj verziji, Aleksisa Sančeza zovu "Čudesni dečak", ali taj nadimak su mu nadenuli mediji.

U stvarnosti, Sančez ima nadimak "Veverica" koji mu je ostao iz vremena jurcanja po ulicama rudarske Tokopilje.

"Bio je brz, a i verao se u potrazi za lešnicima, kao nekakva veverica", kažu njegovi drugari iz mesta koje je u svetske medije dospelo 2007. posle razornog zemljotresa.

Ni dan-danas, iako vlada tvrdi drugačije, Tokopilja se nije oporavila. Putevi nisu obnovljeni, grad ima problema u funkcionisanju.

"Kada je neko ozbiljnije bolestan, lekar specijalista je na dva sata vožnje", kaže Aleksis koji se trudi da deo praznika provede u rodnom gradu. Često glumi Deda-Mraza za Božić i druži se sa tamošnjim klincima.

Fudbal je za njega bio izlaz.

"Da nije bilo lopte, danas bi verovatno bio rudar, kao i većina stanovnika", priča novi napadač Arsenala.

Inače, on je oborio sve rekorde, sa 17 godina je debitovao za reprezentaciju, naskuplji je Čileanac ikada, mada bi Vidal mogao ovog leta da ga smeni na prvom mestu večne liste. Barsa je platila sa bonusima Sančeza oko 30 miliona evra. Za njega zemljaci kažu da u sebi nosi duh Marsela Salasa. Poput "El Matadora" i on je na Vembliju sa dva gola srušio Englesku.

Na onom istom Vembliju na kome će danas debitovati za Arsenal u duelu "Čeriti šilda" protiv Sitija.

Udineze ga je inače platio Kobreloi 5 miliona evra, ali mu je dopustio da se kali u Kolo-Kolo i River Plati pre dolaska u Evropu. Na neki način to je bio siguran tip Italijana, još 2007. vihorni napadač je proglašavan za jednog od 50 najtalentovanijih igrača na svetu, Italijani su ga zahvaljujući dobrom skautingu ugrabili pre drugih.

Inače, odrastao bez oca, sa ujakom, Sančez potiče iz siromašne porodice, nije mogao da priušti sebi kopačke, igrao je na jednom turniru za klince sa pozajmljenim. Legenda kaže da je dao osam golova, pa mu je oduševljeni gradonačelnik Tokopilje kupio nove.

Bio je i akter čuvenog sukoba između Čileanaca i Argentinaca u polufinalu SP za mlade reprezentacije. Propustio je tuču na terenu jer je bio na doping kontroli, ali se kasnije sukobio i sa policijom koja je bacila suzavac. Na kraju su Sančez i devetorica saigrača završili u zatvoru na jednu noć.

Inače, loša vest za defanzivce je da što ga više tuku on je motivisaniji.

"To je posledica detinjstva, uvek sam igrao sa starijom decom. U Čileu, kada ne mogu da te zaustave, oni te jednostavno udare. I na ulici kad igrač, i u ligi. U Kobreloi sam debitovao, nisam imao još 16 godina",
priseća se Sančez.

"Zbog toga moraš da budeš brz i nemaš vremena za kukanje. Kada dobijam batine na terenu, tada sam najopasniji"
, objašnjava Čileanac.

Bio je međutim prebrz u automobilu. Audi A8 je bio potpuno uništen kada se vraćao iz Ljeide sa meča katalonskog kupa između Barselone i Espanjola. Sančez je bio uplašen, ali i čitav. Izgubio je dozvolu na šest meseci, platio kaznu, a osuđen je i na društveno-koristan rad.

Siti će danas morati da se pričuva, najbrži je sa loptom!
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari