"San Siro" se zaljubio, rođen spreman, ko je u stvari "Pistolero" sa bednom platom, koji je razbuktao Milanovu nadu!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 30. januar 2019.

  • 11:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Slavlje na "San Siru", dva gola i eliminacija Napolija. Ovo je priča o senzaciji, poljskom "Hariju Kejnu"

Foto: AP Photo/Antonio Calanni
U Milanu su očarani, navijači "Rosonera" u delirijumu nakon eliminacije Napolija u kupu i dva gola Pjonteka. Poljak nije bio euforičan.

"Rekao sam vam da sa rođen spreman, ovo je tek početak", dodatno je senzacionalni "Pistolero" kako su ga prozvali zbog načina radovanja raspalio maštu navijača.

Kako se u Italiji sve brzo menja, Leonardo je pozivan na odgovornost jer je promašio sa "Pipitom" i povređenim Kaldarom, zatim su mu izmakli Ibra, Pato i Fabregas.

Nekoliko dana kasnije proglašava se za vizionara zbog poljskog napadača, Pakete i Bakajoka koji je oživeo. Kesi je sada na Golgoti, najveće pojačanje za Milan u srednjem redu bi trebalo da bude povratak Lukasa Bilje posle povrede.

Sledećeg vikenda Milan će u Rim, protiv Rome igra jednu od ključnih utakmica sezone, ali su oči uprte u Pjonteka.

Ko je zapravo Poljak?

Ono što svi znamo da je tiho i niotkuda stigao u Đenovu za manje od pet miliona, da je već protiv Lećea u kupu dao četiri gola, ali to su pripisavali slabosti protivnika. Onda je počeo teror u Seriji A, srušio sve rekorde, samo on i Ševčenko su u prvih pet kola dali više od gola po utakmici.

Ali, kako je došlo do tranfera?

On je prošle godine igrao sjajno u Krakoviji, za mnoge i neočekivano, dao je 21 gol i imao 4 asistencije u 36 mečeva. Ranije u Zaglebju je postigao 12 golova, a od 2015. je pozivan u mladu reprezentaciju.

Poređenja sa Levandovskim su počela da se nameću tek u Italiji, mada je u domovini je važio za talentovanog igrača, nije prošao poslednji filter za Mundijal iako je bilo pritiska na Navalku da ga povede, ali je otpao sa spiska. Nije davao puno golova u mlađih kategorijama Poljske, ono što je recimo bila paralela sa Levandovskim je da podjednako dobro igra glavom i nogom, ali da nema takav osećaj za gol, mada je bio bolji od Leve i to značajno, u njegovim godinama.

Uostalom on je u slaboj Krakoviji bio prvi strelac lige, i ostavio ih u eliti. Kaže da voli Levandovskog ali da je sličniji Kejnu, i zaista kreće se više, otvara prostor. Pratili su ga veliki klubovi, ali svi bi ga poslali negde na pozajmicu, Đenova je uletela, iako nije planirala da igra, on je bio samo alternativa za Lapadulu i Pandeva.

Inače, Pjontek je iz Donje Šlezije gde su poznati po boćanju i imaju plivačke šampione, ali je on oduvek želeo da bude fudbaler.

Ne voli da ga zovu bombarder, kaže da u Poljskoj to ima drugo značenje, to nije igrač koji postiže mnogo golova. Poljaci vole da kažu "revolveraš" kada neko cepa mrežu, pa Pjontek preferira "Pistolero".

Sa njim je u Italiju stigla lepa Paulina, advokat, ne može da se bavi profesijom, ne poznaje zakone i još uči jezik, pa se prekvalifikovala u "fešn blogera". Leto 2017. odmor su proveli u Rimu, godinu dana kasnije stigli su u Italiju, sada su u gradu mode. Pet godina su zajedno, još je išao u školu kad su se upoznali, radila je na fakultetu. Da nije fudbaler Krištof bi bio DJ, makar tako kaže njegova saputnica, a od prvog ugovora kupio je Fiat Skudu.

U Đenovi je zarađivao 450 000 evra godišnje, u Milanu će oko 2 miliona, a stipendija će rasti. Potpisao je ugovor na pet godina, "Rosoneri" će ga platiti 40 miliona na kraju godine.

Nije loše za novog heroja "San Sira"...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari