Šampion pao na "Enfildu"

Autor: Boban Filipović
nedelja 01.03.2015.
14:53
Izvor: Sportske.net

Liverpul trijumfovao nad Mančester Sitijem u prvom meču nedeljnog programa 27. kola Premijer lige i stigao nadomak pozicije koja vodi u Ligu šampiona. 'Građani' ostaju na minus pet od vodećeg Čelsija.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

'Redsi' su prvi ozbiljno zapretili, učinio je to Lalana, a Rodžersova četa dolazi u prednost već nakon 11 minuta utakmice kada Hendersonov udarac sa oko 20 metara završava u mreži Džoa Harta.

Odgovor gostiju stiže preko Kuna Aguera, Argentinac nije bio precizan u završnici.

Ipak, sredinom prvig dela igre Siti dolazi do izjednačenja. Aguero je asitirao Edinu Džeku, 'Dijamant' šalje loptu u levo ćoše Minjoleovog gola.

Liverpul je imao izglednije prilike do odlaska na domor, Lalana i Sterling su zapretili, ali promene rezultata nije bilo.

Prvu šansu u nastavku imao je Aguero, ne koristi je, promene rezultata nema sve do 15 minuta pre kraja kad je 'Enfild Roud' eksplodirao.

Novi evrogol Kutinja, Brazilac je pogodio rašlje sa 25 metara - 2:1.

Aguero propušta još jednu priliku, danas nije bio njegov dan, u finišu su Kutinjo i rezervista Dani Staridž, koji je ušao u igru umesto Lazara Markovića, mogli da reše sve dileme, nisu bili precizni, ali se rezultat na sreću domaćih nije promenio do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Liverpul je preskočio Sautempton na tabeli, sada je na petoj poziciji, Mančester Siti ostaje drugi, propuštena je prilika da se smanji zaoastatak u odnosu na Čelsi.

Pomenimo da je Aleksandar Kolarov odigrao ceo meč za goste na poziciji levog beka.

Golove sa 'Enfild Rouda' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke