Samo nebo je granica, i kad promašuje Ronaldo ruši rekorde!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 02.10.2019.
09:40
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi po broju promašenih šansi, nije u formi, ali svejedno, sinoć je oborio još nekoliko rekorda.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kristijana Ronalda je frustrirao za vikend golman SPAL-a Beriša, odbranio mu je pet ili šest velikih šansi, a i juče je Portugalac promašio dve prilike pre nego što je konačno savladao Hradeckog.

Ako ne računamo reprezentaciju, ove sezone je u sedam mečeva za Juve postigao četiri gola, može on to mnogo bolje, ali je i pogodak u Ligi šampiona, prvi ove sezone, doneo nekoliko novih rekorda Portugalcu.

Osim što je povećao prednost nad Mesijem na 16 golova na večnoj listi Lige šampiona (Ronaldo ih je dao 128), on je ušao u istoriju kao čovek koji je dao najviše golova u ovom takmičenju klubovima iz jedne zemlje. Za Nemce je streptomicin, u 25 mečeva protiv Bundseligaša, Kristijano je dao 27 golova. Srušio je usput i rekord Kasiljasa po broju pobeda u Ligi šampiona, sada ih Portugalac ima 102.

Uz to, izjednačio je Raulov i Mesijev rekord, postao je jedini čovek uz njih dvojicu koji je dao gol u 14 uzastopnih sezona u Ligi šampiona.

Zanimljivo da je sinoć obeležio 16 godina igranja u ovom takmičenju, debitovao je 1. oktobra 2003. kada je Junajted poražen u Štutgartu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Thursday, 03.10.2019
14:55

Za njegov marketing je i nebo odavno prestalo da bude granica. Sa tolikim brojem pokradenih utakmica u LŠ ne vidim kako Inzagi v2.0 ne bi skupio taj broj golova?

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 02.10.2019
10:21

Pa pogledajte broj utakmica u LS... Toliko nisu odigrali Anri, Gerd miler i Ibrahimovic zajedno... Nikakvo majstorstvo nije u pitanju s obzirom da se tako ova vest plasira već je u pitanju kontinuitet i redovno igranje LS sa timom koji je uvek favorit da to takmičenje osvoji... Niko u prošlosti nije igrao ovo takmičenje toliko redovno kao kristijan i Mesi normalno je da većina rekorda lagano može da se obori.... Videćemo Mbapea ako bude trajao do 34. godine i bude sve ovo oborio... Onda se Ronalda neće sećati ni po rekordima kada već ne mogu po majstorstvu...

avatar
fadsasdfads
Wednesday, 02.10.2019
12:56

Nece se ni Messija niko secati jednodimenzionalan igrac da nije u Barsi bio bi gori od Krauca nikakav majstor,a suludo je govoriti da je najbolji ikada bruka...

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 02.10.2019
15:45

Mesija će se sećati kada je sa pola terena protiv Reala uzeo loptu, prošao 5 igrača i dao gol u ligi šampiona i izbacio Real zajedno sa Kristijanom kao i onaj majstorski gol protiv utda glavom koji je nemoguće postići za čoveka od 1.69m gde je takođe eleminisao Ronalda...Sportski pozdrav..