Šalke ide po sva tri boda u Lisabon

Autor: Beta Beta
sreda 05.11.2014.
00:26
Izvor: Beta

Fudbaleri Šalkea sutra igraju protiv Sportinga u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona i eventualnom pobedom napravili bi veliki korak ka plasmanu u osminu finala.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Meč između Sportinga i Šalkea igra se sutra od 20.45.

Šalke je u prošlom kolu pobedio Sporting sa 4:3 i drugi je na tabeli Grupe G sa pet bodova, dok je Sporting poslednji sa samo jednim bodom.

"Daćemo sve od sebe da se u Nemačku vratimo sa tri boda. Uz malo sreće u Lisabonu i uz malu pomoć čelsija, stvari mogu da izgledaju mnogo bolje za nas"
, rekao je fudbaler Šalkea Jan Kirhof.

I pored toga što je u tri utakmice osvojio samo bod, Sporting i dalje ima šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali će mu za to trebati pobeda u sutrašnjem meču.

U drugom meču Grupe G od 20.45 sastaju se Maribor i Čelsi.

Premijerligaški klub, koji je prvi na tabeli sa sedam bodova, pobedom u sutrašnjem meču, uz trijumf šalkea u Lisabonu, obezbedio bi plasman u osminu finala.

Ekipa žozea Morinja puna samopouzdanja putuje u Sloveniju, pošto je pre samo dve nedelje pobedila Maribor sa 6:0 na Stamford Bridžu.

"I pored toga što je reč o čelsiju, koji nam je dao šest golova, mi se ne predajemo unapred", rekao je fudbaler Maribora Aleš Mertelj.

Slovenčki tim ima samo dva boda iz tri utakmice i novi poraz bi značio i kraj njegovog učešća u Ligi šampiona u grupnoj fazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke