Salford siti obojen u "mančestersko crveno" - Bekam kupio deonice engleskog niželigaša

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.01.2019.
14:40
Izvor: Sportske.net

Ovaj omaleni klub je postao pravi hit, hoćemo li ga za koju godinu gledati u eliti?

EPA-EFE/RHONA WISE
EPA-EFE/RHONA WISE

Povezane vesti

Dejvid Bekam je od danas ponosni vlasnik 10% deonica fudbalskog kluba Salford siti.

On je deonice otkupio od biznismena iz Singapura Pitera Lima, koji više nema većinsko vlasništvo nad klubom.

Naime, većinski vlasnici su sada bivši fudbaleri Mančester junajteda, tačnije momci iz čuvene Junajtedove generacije '92.

Bekam je tako postao suvlasnik klub zajedno sa Gerijem i Filom Nevilom, Rajanom Gigsom, Nikijem Batom i Polom Skolsom i oni zajedno drže većinu deonica Salford sitija, Limu je ostalo 40%.

"To što sam se priduržio Piteru Limu i momcima iz generacije '92 kao vlasnik Salford sitija je ponosan trenutak za mene. Svoje prve godine u Mančesteru proveo sam u Salfordu, tu sam odrastao, tako da je sjajan osećaj što sam se konačno pridružio momcima. Salford siti je postigao ogroman uspeh za kratko vreme, navijači su fantastični i radujem se što ću provoditi više vremena u Salfordu ponovo", izjavio je Dejvid Bekam.

Momci iz Junajtedove generacije '92 su klub kupili 2014. godine, Salford siti je u međuvremenu značajno napredovao, trenutno igraju Nacionalnu ligu, ostvarili su tri promocije u viši rang.

Nalaze se na bod od prvog mesta, koje bi ih naredne sezone uvelo u Ligu dva, četvrti rang takmičenja u Engleskoj, što bi svakako bio veliko korak za ovaj klub, pred kojim je, bez ikakve sumnje, blistava budućnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke