Salah i dalje u sukobu sa čelnicima FS Egipta: ''Zašto se ovo dešava?''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.08.2018.
21:07
Izvor: Beta

Egipatski fudbaler Mohamed Salah optužio je čelnike Fudbalskog saveza Egipta da ignorišu njegove žalbe o nedozvoljenoj upotrebi njegovih fotografija.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Salah je duže od mesec dana u svadji sa čelnicima Saveza, bilo je tenzija tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, zbog čega brojni mediji spekulišu da bi najbolji strelac Premijer lige iz prošle sezone mogao da završi reprezentativnu karijeru.

"Normalno je da Savez nastoji da reši probleme svojih fudbalera kako bi se oni osećali prijatno. Ali, ono što vidim je potpuno suprotno",
naveo je Salah na Tviteru.

"Da li je normalno da se moje poruke i poruke mog advokata ignorišu. Ne znam zbog čega se sve ovo dešava? Zar nemate vremena da odgovorite na njih?", dodao je Salah.

Salahov menadžer Rami Abas rekao je da su on i njegov klijent tražili garancije u vezi sa "dobrobiti" 26-godišnjeg fudbalera dok je s reprezentacijom i uveravanja da njegova prava neće ponovo biti prekršena.

"Što je dosta, dosta je", naveo je Abas.

Fudbalski savez Egipta saopštio je danas da će razmatrati Salahove zateve. Jedan od čelnika Saveza Ahmed Megahed rekao je da je Salah kontaktiran 16. avgusta, nakon što je poslao poruku predsedniku Saveza. On je dodao da svi zahtevi moraju biti poslati kao zvanično pismo Savezu.

Predsednik FS Egipta Hani Abu Reda rekao je da je Salahov menadžer poslao pismo, ali da je "rečnik bio neprimeren i da ga je bilo teško prihvatiti". On je rekao da ga je Salahov menadžer pozvao da podnese ostavku ako ne prihvati fudbalerove zahteve.

Abu Reda je naveo da je Abas poslao novo pismo, kasno sinoć, ali bez pretnji i poziva na ostavku.

"Savez razmatra Salahove zahteve koji uključuju i pružanje bezbednosti dok je sa reprezentacijom, zaštita od neadekvatnih zahteva za fotografisanjem, izjava medijima i promotivnih nastupa. Neki od tih zahteva će biti prihvaćeni, ali neki neće. Mi potpuno brinemo o Salahu i njegovoj igri, pošto je on jedan od naših sinova",
rekao je predsednik Saveza.

Salahov tvit je masovno podeljen u Egiptu, gde se smatra herojem.

Spor je počeo u aprilu, kada je Salahova fotografija postavljena na avionu egipatske reprezentacije, što je obezbedio zvanični sponzor državnog tima, egipatska telekomunikaciona mreža WE. Salah ima sponzorski ugovor sa rivalskom kompanijom Vodafon.

Ministar omladine i sporta Egipta tada je rekao da će svi Salahovi zahtevi biti ispunjeni, a predsednik Egipta Abdel Fatah el-Sisi naredio je da se sukob brzo reši.

Salah bi trebalo da se javi u reprezentaciju u septembru, u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, protiv Nigera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 27.08.2018
22:45

Ovi egipcani se ponasaju ko da je Salah jedina poznata licnost koju imaju, sta posta od Egipta, Ramzes se u sarkofagu prevrce.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 28.08.2018
02:20

jedina ziva poznata licnost

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 28.08.2018
18:23

ne verujem da je on negde van Egipta bio popularan

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 28.08.2018
17:48

Imali su i Hosni Mubaraka ali otkako su ga svrgli popularnost mu dramaticno pala :DDD

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 27.08.2018
21:09

nek im lepo postavi ultimatum , da ce prestati da igra za reprezentaciju ako ne ispostuju njegove zahteve