Šahtjor slavio nakon preokreta, Dinamo Kijev izgubio titulu u derbiju?

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 03.11.2018.
18:52
Izvor: Sportske.net

Iako je tek 14. kolo, da li je ovo ključni trenutak u ovoj sezoni?

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fantastičan meč u ovom kolu ukrajinskog šampionata. Derbi između Šahtjora i Dinamo Kijeva nam je doneo apsolutno sve, a domaćin je slavio rezultatom 2:1 (0:1).

Prvo poluvreme je bilo dosta tvrdo, bez mnogo prilika. Oba tima su se koncentrisala na odbranu svog gola. Međutim, gosti su iznenadili golom Šapanenka u 44. minutu, samo minut pre odlaska na pauzu. Bio je to jedini šut u okvir gola u prvom poluvremenu, a upravo ovaj gol je u potpunosti preokrenuo ovaj meč.

Drugo poluvreme nam je donelo totalno drugu utakmicu. Šahtjor je napadao i to je totalno otvorilo ovu utakmicu. Već u 54. minutu, aktuelni šampion je izjednačio preko Moraeša, Tajson je bio asistent. Oba tima su imala svoje šanse da dođu do pobede. Kedziora je dobio drugi žuti karton u 93. minutu i izgledalo je da će se ovaj meč završiti bez pobednika. Međutim, Kovalenko je doneo pobedu domaćinu u 96. minutu meča, i to zaista prelepim golom. Gol Kovalenka možete pogledati OVDE.

Šahtjor se ovom pobedom odlepio od Dinama na 8 poena razlike. Ovo je drugi vezani poraz za Dinamo, koji je u prošlom kolu izgubio od Lviva. Izgleda da Šahtjor pokušava u ovom trenutku da napravi nedostižnu prednost, iako je praktično tek početak šampionata.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke