Saga se bliži kraju, imaćemo novi "supertim" u Premijer ligi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.06.2020.
11:49
Izvor: Sportske.net

Priče su utihnule, ali...

EPA-EFE/LYNNE CAMERON
EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

Kako prenose engleski mediji, Njukasl junajted bi konačno trebalo da dobije nove vlasnike.

Odavno se pojavila priča da je fondacija iz Saudijske Arabije, na čelu sa princom Mohamedom bin Salmanom spremna da otkupi Njukasl od Majka Ešlija za oko 350 miliona evra.

Deo novca je već legao na Ešlijev račun na ime kapare, ali je nastao problem kada se stvorila sumnja da kraljevska porodica iz Saudijske Arabije stoji iza iza piratske televizijske kuće "beoutQ".

To je napravilo problem, nadležni organi su krenuli u sprovođenje istrage, kako bi došli do preciznih podataka, na osnovu kojih bi mogli da zabrane ili odobre Bin Salmanu da otkupi Njukasl.

U priču je ušao i američki biznismen Henri Moris, koji je Ešliju navodno ponudio još više novca, ali je problem u tome što je fondacija iz Saudijske Arabije već uplatila deo novca, koji je nepovratan.

Aktuelni vlasnik Njukasla je pristao na ponudu iz Saudijske Arabije, a 11 nedelja kasnije izgleda su se stvorili uslov da se prodaja obavi.

"Gardijan" prenosi da bi Premijer liga u narednih par dana mogla da ozvanični preuzimanje Njukasla od strane PIF fondacije, iza koje stoji pomenuti saudijski princ Bin Salman, jer je iz lige doneta odluka da se prodaja dozvoli.

Tako će početi nova era na "Sent Džejms Parku", a Njukasl će postati jedan od najbogatijih klubova na svetu.

Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke