Sada je jasno zašto se u Madridu igra "Superklasiko"

Autor: Nikola Miloradović
utorak 04.12.2018.
18:02
Izvor: Sportske.net

Puno prašine se diglo oko revanš utakmice finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plate.

screenshot: youtube.com
screenshot: youtube.com

Povezane vesti

Napad na autobus sa fudbalerima Boke ispred "Monumentala", a onda i opšti haos na ulicama Buenos Ajresa, doveli su do toga da revanš susret finala najvećeg južnoameričkog klupskog takmičenja bude otkazan.

Nakon nekoliko dana većanja, doneta je odluka da se iz bezbednosnih razloga suspenduje stadion Rivera, a utakmica je pomerena i van granica Južne Amerike, igraće se devetog decembra u Madridu, na stadionu Reala "Santijago Bernabeu".

I dok su mnogi zgroženi ovom odlukom, jedan podatak objašnjava zašto je španska prestonica pristala na to da se kod njih odigra ovaj meč visokog rizika.

Naime, kako su eksperti za sportski marketing dedukovali, to što će se "Superklasiko" odigrati u Madridu će samom gradu doneti ekonomsku dobit od 25 miliona evra.

Procenjuje se da će 50% pomenutog profita otići hotelima, 20% restoranima, dok će 10% otići prodavnicama. Ostatak će otići u slične ustanove na koje fudbalske utakmice ostavljaju uticaj.

Dodajmo i to da je glavni grad Velsa zbog organizacije finala Lige šampiona 2017. godine zaradio 51 milion evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 04.12.2018
19:35

Kako prenosi 'AS', Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, prisustvovat će finalu kupa između Boce Juniors i River Platea na Santiago Bernabéu. Florentino Pérez nakon saznanja za to želi da dvojicu najboljih fudbalera današnjice smjesti da budu jedan pored drugog.