Sada je jasno, ovo su pet razloga zbog kojih je Murinjo dobio korpu od bivšeg kluba!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.04.2019.
09:49
Izvor: Sportske.net

Nije mu prvi put u životu, ali neke greške u koracima mu nisu oprostili...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Žoze Murinjo se navodno nudio Interu, bio je spreman da preuzme klupu, imao je "sponzora" u potpredsedniku Zanetiju, ali Argentinac je ostao usamljen u želji, na kraju je prvi čovek Stiven Žang presudio, Inter će probati da se dogovori sa Antoniom Konteom.

Ovo su navodno pet razloga zbog kojih Murinjo nije dobrodošao na klupu Intera.

Prvi je njegova plata, dok bi Konte radio za sedam ili osam miliona po sezoni, Murinjo traži duži ugovor kako bi spustio cenu, koja se zna, oko 15 miliona po godini. U Interu to ne žele da plaćaju.

Drugi je Murinjov odnos prema sportskim direktorima. Tu bi se Marota našao ugroženim, jednostavno, došlo bi do sukoba, u Italiji trener ima manju moć, a nigde Murinjo nije uspevao da nađe zajednički jezik kada je deljena odgovornosti. Kinezi ne žele takve kratke spojeve u klubu, lekciju su naučili ove sezone na teži način.

Treći je prelazni rok, naime Konte se saglasio sa svim promenama koje će uslediti, prodajom Ikardija i Perišića kako bi suzbio klanove u timu, dok Murinjo želi da zadrži Hrvata koga je hteo da kupi prethodna dva leta i dovede u Junajted.

Četiri je odnos sa Moratijem, Kinezi veruju da bi bivši vlasnik na taj način ponovo postao siva eminencija u klubu i on žestoko gura Murinjov povratak, ostali su u dobrim odnosima, kako i ne bi jer je Murinjo sa Interom imao najbolju sezonu u istoriji kluba i osvojio sve.

I peti razlog je činjenica da deo navijača, ali mnogo više klupski ešaloni i ljudi oko kluba Murinju nisu oprostili način na koji je otišao. Naime, oni smatraju da je pokazao nepoštovanje prema klubu odlukom da ode odmah posle finala, odnosno nije se ni vratio u Milano da proslavi krunu evropskog prvaka.

Murinjo je tada to pravdao činjenicom da se već dogovorio sa Realom, da nije želeo da ga moljakaju da ostane na "Meaci" da igraju na emocije, ali svejedno, mnogima se nije svideo taj poslednji postupak. Uz to, Kinezi veruju da Murinjo ne može da se kontroliše, da će doneti negativan publicitet klubu kroz svađe sa medijima, a oni to na svaki način žele da izbegnu.

Ovo jasno nije prvi put da Murinjo dobije "korpu", uostalom svlačionica Reala je sprečila pre par meseci da se vrati u Madrid, a interesantno, posle prvog odlaska iz Čelsija je pokušavao da ubedi čelnike Barse da je on pravo rešenje, ali su se Zubizareta i Begristajn odlučili da šansu pruže tada mladom Pepu Gvardioli i pogodili.

Murinjo sada čeka rasplet u Bajernu, ako ode Kovač mogao bi da preuzme klupu Bavaraca, mada, priča se, istu ideju ima i Venger.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Saturday, 06.04.2019
15:36

Uz svo postovanje prema njemu, mislim da je Konte u ovom trenutku bolja opcija. Mou bi svakako jos jednom mogao da pokusa sa Interom, ali otom potom.

avatar
Gile sile pravi
Saturday, 06.04.2019
15:07

Pravih pet razloga ste naveli bravo sve govori kako ste napisali da je tako, a da stvar bude jos gora po Murinja Venger zna nemacki, obracao bi se na domacem jeziku medijima vec na pocetku svog rada, dok bi Murinjo to morao na enegleskom, svabe vise vole na domacem jeziku, i Venger nema ispade kao Murinjo i tu je u prednosti Venger, sto se Intera tice sad je gotovo 80 % sigurna stvar da Konte preuzima Inter

avatar
BlueBoy84
Saturday, 06.04.2019
12:20

Murinjo bajern ili Psz jedino realno

avatar
Stabber
Saturday, 06.04.2019
11:10

Tesko da ovaj moze da vodi vise neki ozbiljan tim. Pokazao se u oroteklim godinama.

avatar
The_Matrix
Saturday, 06.04.2019
10:41

Dogovorio se on sa Bajernom jos pre mesec dana