Sad je svima jasno, Barsa će imati novog trenera, postoji uslov svih uslova!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.12.2019.
10:43
Izvor: Sportske.net

Predsednik kroz redove saopštio da je Valverdeu dosta tri godine. Ko će biti naslednik i šta je uslov da sednete na klupu Barse?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Tri godine bi moglo da bude dosta za Valverdea, takva je poruka predsednika Bertomeua.

Prvi čovek Barselone je kroz redove saopštio da je Bask iscrpljen, da ima dogovor do 2021. ali da postoji klauzula po kojoj klub i trenera mogu na leto da raskinu ugovor bez obeštećenja.

"Nije to još gotovo, ali moraćemo da vidimo, ovo je težak posao, jede čoveka, za Valverdea bi tri godine moglo da bude dosta", rekao je prvi čovek Katalonaca.

Valverde je prošle godine preživeo, uz pomoć igrača, ali i sam teško da može da nastavi misiju, čak i u slučaju trijumfa u Ligi šampiona. U suprotnom, sigurno će otići, vreme je da klub okrene stranicu.

Barselona je već kontaktirala Kumana, on je spreman da napusti Holandiju i da preuzme klub. Osnovni uslov čelnika je da trener bude "Krojfista", odnosno da sledi princip slavnog Holanđanina, a Kuman to jeste.

Ali, neki loš rezultat "Oranje" na EP bi mogao da ih odvrati od Kumana, kandidati su Ćavi koji je u Kataru, mada se ocenjuje da bi to bio preveliki rizik.

Od ostalih trenera, pominjan je selektor Belgije Roberto Martinez, ali i Erik Ten Hag iz Ajaksa koji ima ponudu Bajerna.

Poketino je odbio i svaku pomisao da preuzme Barsu, zbog prošlosti u Espanjolu, a čini se da Galjardo iz River Plate nije baš u razmišljanjima kluba, kao ni Žorge Žesus koga je Laporta hteo za trenera.

U svakom slučaju, Bertomeu kome ističe mandat 2021. želi da pre toga potpiše još jedan ugovor sa Mesijem, završi rekonstrukciju tima, pre svega u odbrani (dovođenje Milenkovića i Kimiha), kao i da nađe zamenu za Luisa Suareza.

Pre toga, jasno, u konsultacijama sa Abidalom trebalo bi da bude odabran novi trener.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Saturday, 07.12.2019
18:20

Ličilo je da je nemoguće naći goreg od Enriquea, ali su uspeli da pronađu Valverdea. Sada je još duplo teži zadatak pred Bartomeuom, ali ne sumnjam da će i ovaj uspešno rešiti, uprkos tom što niko ne zna goreg.

U svakom slučaju Valverde je jedinstven, a svima onima koji su kao i ja mislili da tragične igre Barse potiču kako od njegovog rada sa igračima, tako i od njegovih startnih 11 (trenutne 'inspiracije' u kombinaciji sa animozitetom prema pojedinim igračima u tom trenutku), nebuloznih izmena i 'taktičkih postavki' u jednoj rečenici (tipa 'drž'te loptu i samo polako napred, a ako vas bilo ko napadne odmah loptu vraćajte nazad'), toplo preporučujem da pogledaju 'Matchday' (sve epizode, a naročito br. 7) pa da vide kako 'nisu bili u pravu', jer je lik još neverovatniji. On sve nebuloze (koje gledamo već dve i po godine na raznim terenima) vrlo pažljivo i pedantno planira, on im priča nebuloze (svima osim Ter Štegenu i Messiju), on im crta nebuloze i oni to vrlo uspešno izvode na terenu... i što je najvažnije mnogo je dobar sa njima, ne traži nikakvu odgovornost od bilo koga niti posebno zalaganje, zbog čega i ima njihovu podršku (što je i logično). Sva nebulozna kretanja igrača po terenu (zbog čega ne mogu ni da iznesu loptu pod visokim presingom protivnika, a kamoli da organizuju napad) nisu ni slučajna niti sindrom 'mušica bez glave', već su pedantno planirana, uključujući i 8 igrača koji 'kontrolišu' levu stranu i sredinu bez igde ikoga na desnoj, a što se ubilo za promenu strane i izlazak 1 na 1 sa Ter Štegenom.

U epizodi 7 je i njegova najlegedarnija i najiskrenija izjava ikada, koja u potpunosti objašnjava ono što se dešavalo u Rimu i na Anfieldu i što će se desiti svaki put u sličnoj situaciji: 'Počneš da razmišljaš da li je trebalo nešto da se promeni? Razmišljao sam mnogo o tome prošle godine nakon utakmice protiv Rome. I pripremao sam se za utakmicu znajući to, pošto sam iskusio to prošle godine. I... Imam osećaj da, kada bih morao sve ponovo, ako sam negde pogrešio, opet bih pogrešio.'. :D

avatar
REVØLT
Saturday, 07.12.2019
11:48

Ono kad si orocen.

avatar
REVØLT
Saturday, 07.12.2019
11:47

Od ostalih trenera, pominjan je selektor Belgije Roberto Martinez, ali i Erik Ten Hag iz Ajaksa koji ima ponudu Bajerna. Aleluja!