Sad je i definitivno, Belorusi su najluđi na svetu, kako da budete i ne budete u isto vreme na stadionu!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.04.2020.
10:55
Izvor: Sportske.net

Ne samo da prkose virusu, nego pokušavaju da u svemu tome budu i kreativni.

Screenshot/YouTube/Dynamo Brest
Screenshot/YouTube/Dynamo Brest

Povezane vesti

Šampionat Belorusije je jedan od retkih na svetu, a jedini u Evropi, koji se i dalje odvija bez odlaganja, bez obzira što se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa.

Danas i sutra, na primer, bićete u prilici da gledate mečeve četvrtog kola beloruskog šampionata, ali igraju se i mečevi Lige rezervnih timova, kao i veći broj prijateljskih utakmica.

Kao da se ništa u svetu ne dešava.

I ne samo to, nego se utakmice igraju pred publikom, uz određene mere predostrožnosti, kao što je merenje tempareture prilikom ulaska na stadion ili održavanje manjeg rastojanja među navijačima na tribinama.

S druge strane, iz Belorusije stižu i informacije da deo pristalica pojedinih klubova, među kojima je i aktuelni šampion Dinamo Brest, počinje bojkot utakmica jer nadležni odbijaju da odlože prvenstvo dok ne prođe pandemija.

Ali, oni i za to imaju rešenje! Najluđe koje ste do sada mogli da vidite na stadionima širom sveta.

Naime, čelni ljudi Dinamo Bresta, tačnije njihov ''kreativni tim'' došao je na ideju da na tribinama, osim pravih, prisustvuju i ''virtuelni navijači''.

O čemu se radi?

Sve će vam biti jasno ako pogledate snimak u prilogu sa YouTube kanala beloruskog šampiona, ali u najkraćem, svi oni koji bi želeli da dođu na stadion kada se igra neka utakmica, ali iz straha od koronavirusa to ne mogu da učine, imaju sada i drugu opciju - da kupe virtuelnu kartu, zahvaljujući kojoj će fotogafija sa njihovim likom bila na tribinama, okačena na jednu od lutaka kao iz izloga, koja je obučena u dres omiljenog kluba, opet po želji navijača.
-
Bonus 10

Naravno, prilikom kupovine karte, navijači će poslati jednu i svoju fotografiju koju žele, a klub će biti u obavezi da im pošalje snimak na kom se vidi da je ta fotografija zaista na tribinama.

Sledeću priliku da na delu vidimo ovaj izum imaćemo sutra od 18 časova, kada će Dinamo dočekati ekipu Isloka iz Minska.

Zbog velikog interesoanja navijača širom sveta za mečeve beloruskog šampionata tokom pandemije, iz Dinama su se pohvalili da im se javljaju i navijači iz Rusije, Azije, Kanade, SAD-a, koji će i sutra biti Dinamovi ''virtuelni navijači''.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke