Sad je definitivno, Čelsi uzeo sjajnog igrača, Meksikanci se izvukli!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.07.2019.
08:39
Izvor: Sportske.net

U finalu Gold kupa, najveći rivali SAD i Meksiko, pravi klasik i šansa za "Jenkije" da dostignu komšije po broju titula.

AP Photo/Mark Zaleski
AP Photo/Mark Zaleski

Povezane vesti

U utakmici koja je trajala više od tri sata, imala prekid od 78 minuta zbog grmljavine i lošeg vremena, Amerikanci su u Nešvilu stigli do pobede protiv Jamajke i plasirali se u 11. finale Gold Kupa.

Kristijan Pulišić je vodio tim sa dva gola, novi igrač Čelsija je bio ključ u pobedi od 3:1, a Veston MekKeni je takođe pogodio mrežu "Rege Bojsa", koji su smanjili na 2:1 preko Šamara Nikolsona, no Pulišić je stavio tačku. Mlada zvezda je tako postigao svoj 13. gol u 30 nastupa za "Jenkije", čak devet smo videli u takmičarskim mečevima.

Na "Nisan Stadionu" ovacije za Amerikance i poruka da se želi pobeda protiv Meksika u nedelju u finalu.

"El Tri" se izvukao, Meksikanci su u polufinalu srušili nakon produžetaka herojski Haiti sa 1:0, iz sumnjivog penala strelac je bio Raul Himenez. Haiti je pogodio stativu u 119. minutu, zaista nisu imali sreće u najvažnijoj utakmici ikada, malo im je nedostajalo da naprave još jedan šok.

Dve najveće fudbalske nacije na Gold Kupu, sastaće se u finalu, Amerikanci su izgubili 4 od 5 finala protiv "Sombrerosa".

Ali, eventualnom pobedom bi stigli Meksikance po broju trofeja, oba tima bi imala po sedam. Inače, Amerikanci brane titulu, a poslednji put su Meksikance u finalu pobedili 2007.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 04.07.2019
17:44

Azar ko? Pulisic ima realne sanse da za 2,3 godine uzme Balon d or.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 05.07.2019
00:39

Daj ne pricaj gluposti... on ako zameni Azara i 70% trebamo da pevamo!

avatar
Darko Stanković_fb
Thursday, 04.07.2019
15:59

Decko je ubacio 2 odbitka u gol, ali dobro, odlican igrac.