Sad ili nikad - On će biti novi trener Real Madrida?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 22.10.2020.
17:03
Izvor: Sportske.net

Pokušali smo da sve saberemo i oduzmemo...

EPA-EFE/BALLESTEROS
EPA-EFE/BALLESTEROS

Povezane vesti

Zinedin Zidan je već na tankom ledu, a znajući Florentina Pereza, ove jeseni bi moglo da dođe do novog rastanka.

Najteži posao na svetu je biti trener Real Madrida, tako kažu mnogi, naročito kada je Florentino Perez na predsedničkoj funkciji.

Već smo pisali u dva navrata ranije danas o tome, da je Perez posle drugog vezanog poraza i to na domaćem terenu, posetio igrače u svlačionici, a to nikada nije bio dobar znak.

U subotu Real gostuje Barseloni, potom ide u Menhengladbah i mnogi veruju da ako Zidan izgubi od Barse i ne pobedi Nemce, može polako da razmišlja o novom poslu.

Sistemom eliminacije, i pored činjenice da se pominje Raul Gonzales, jedno ime je nekako "sad ili nikad". Naravno, u pitanju je Maurisio Poketino.

Dva puta je Florentino Perez želeo da dovede Maurisija Poketina, prvi put kada je odlazio Zidan posle prvog mandata, i kasnije kada su mu propali eksperimenti sa Lopetegijem i Solarijem. U trenutku kada ga je Real zvao prvi put, Poketino je odlučio da obnovi ugovor sa Totenhemom i nakon toga krenuo je njegov sunovrat, u sezoni 2018/19.

Argentianc je bez posla već godinu dana i deluje da je ovo idealan trenutak da preuzme klupu Real Madrida, za koju ni ne krije da je najviše sanja. 

Baner

Da krenemo redom, zašto je baš sada savršen momenat da se spoje Poketino i Real Madrid?

Prvo, Poketino je kupio više puta navijače Reala i Pereza svojim izjavama protiv Barselone, a to je uradio i nedavno kada je u jednom intervjuu rekao da mu je vrhunac karijere da trenira Madriđane.

Drugo, Perez nema mnogo izbora na tržištu - Julijan Nagelsman  koga je Real zvao pre dve godine, projektovan je, ili da nasledi Hansija Flika, ko zna kada, ili Jirgena Klopa, do tada, lepo mu je da vodi savršeni projekat u Lajpcigu. Maks Alegri nikada nije bio ozbiljna opcija, više se pominjao u medijima, nego u ozbiljnim krugovima.

Poketino Valverde

Treće, Raul Gonzales je eksperiment koji može da čeka trenutak kada na tržištu ne bude bilo ama baš nikog, kao što je Perez već uradio sa Santjagom Solarijem u sred sezone 2018/19. Solari je identično, kao trener Kastilje, došao da gasi požar posle Lopetegija i to se nije pokazalo kao pravi potez. Dakle, za Raula nikada nije kasno i uvek će biti nova šansa za taj eksperiment.

Četvrto, Poketino je pokazao da je čovek koji može da radi u teškim okolnostima i da izvlači maksimum iz igrača. Ako je uspeo da opstane tolike godine sa Danijelom Levijem, da i po godinu dana bude bez ijednog pojačanja, može da radi i u Realu.

Šalu na stranu, ne može se porediti posao u Totenhemu i Real Madridu, kao što rekosmo, ovaj drugi je najteži na svetu, ali utisak je da se Poketino godinu dana sprema samo za taj posao.

Baner

Pominjao se kao meta Pari Sen Žermena, pa Mančester Junajteda, pa čak i Sitija, u jednom momentu ga je zvao i Juventus, ali kao da se čekalo samo nešto da se desi i da ga put odvede u Madrid.

Madridski mediji su danas suptilno, iz poštovanja prema Zidanu, tek onako pomenuli da je Poketino prva i jedina opcija, baš kao i da je Raul jedina alternativa, ako Argentinac odbije, a svi znaju da ne može i neće da odbije ponudu koju čeka godinama.

Sve bi moglo da se promeni i ubrza ako Barselona pobedi i Real veže tri poraza u sedam dana. Pritisak će tada biti veći, a Realov tim jednako loš, jer je jasno da je ovde potrebna rekonstrukcija i novi početak. 

Važno je napomenuti da Perez nikoga nije toliko želeo, i pokušao da ga dovede dva puta, kao Poketina. Tuhel može da ostane bez posla, ali neće biti opcija, baš kao što je slučaj i sa Alegrijem, koga je Perez odavno mogao da dovede da je želeo. Kada pogledate tržište, malo je trenera koji mogu da vode Real u ovom trenutku, a još manje je slobodnih ili onih koji bi napustili svoje klubove zbog Madriđana.

Naš zaključak je - Maurisio Poketino će biti novi trener Real Madrida, samo je pitanje kada...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke