Rutina "Plavaca" na "Vitalitiju"

Autor: Nikola Miloradović
subota 28.10.2017.
20:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija upisali su novi trijumf u Premijer ligi, kako su u 10. kolu slavili na gostovanju Bornmutu.

Beta/Steven Paston/PA via AP
Beta/Steven Paston/PA via AP

Povezane vesti

Izabranici Antonija Kontea slavili su na gostovanju u Bornmutu sa minimalnih 0:1 (0:0).

U prvom poluvremenu je Alvaro Morata imao nekoliko prilika, ali je Asmir Begović bio raspoložen protiv svog bivšeg tima.

Najpre je u 24. minutu Španac propustio odličnu priliku nakon greške Begovića, koji je loše ispucao loptu. Golman iz BiH ju je dodao do Azara, ovaj je prosledio do Morate, a bivši napadač Reala i Juventusa iz izgledne pozicije maši ceo gol.

Potom je u 29. minutu Morata postigao gol, ali je on poništen jer je saigrač koji mu je dodao loptu bio u ofsajd poziciji.

U 34. minutu nova prilika za Čelsi, ponovo je Morata bio u centru pažnje, ovoga puta se sjajno okrenuo i namestio na šut iz kaznenog prostora rivala, ali je Begović odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

U 51. minutu bivši golman Stouka i Čelsija ipak nije imao puno šansi. Azar je prihvatio pas Morate, izbio je sam pred Begovića, doduše iskosa, ali je Belgijanac lukavo i snažno šutirao u bliži ugao, te je golman "Trešnjica" morao da vadi loptu iz mreže.

Do kraja susreta je tempo opao, Azar je ubeležio još jednu dobru priliku, ali je traljavo šutirao, domaćin je imao par pokušaja, ali nijedan nije preterano ugrozio Kurtou.

Najbolju je imao Kuk u nadoknadi vremena, ali je njegov udarac lako zaustavio golman "Plavaca".

Na kraju pobeda Čelsija, sada su četvrti sa 19 bodova, dok je Bornmut ostao pretposlednji sa sedam osvojenih bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke