Rusi odoše na EURO, Ibra ''u čekaonici''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.10.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Poznat je i konačan rasplet u kvalifikacionoj Grupi G. Na Evropsko prvenstvo direktno idu Austrija i Rusija, a Švedska će u baraž.

BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Povezane vesti

Reprezentacija Rusije drugi je putnik na Evropsko prvenstvo iz Grupe G, pored Austrije koja je odavno obezbedila plasman na ovo takmičenje.

''Zbornaja'' je večeras pred svojim navijačima lako izašla na kraj sa Crnom Gorom i na kraju trijumfovala rezultatom 2-0.

Sve je rešeno već u prvom poluvremenu, kada su domaći postigli oba gola. na prvi pogodak čekalo se 33 minuta, kada je Kuzmin savladao golmana Mijatovića, a konačnih 2-0 postavio je Kokorin samo četiri minuta kasnije, preciznim udarcem sa bele tačke.

Pobeda domaćih je mogla da bude i ubedljivija, imali su Rusi još par odličnih prilika, ali je do kraja ostalo 2-0.

Za to vreme u Švedskoj, Zlatan Ibrahimović i drugovi su istim rezultatom savladali Moldaviju i potvrdili treće mesto u ovoj grupi.

Ibrahimović je u 24. minutu iskoristio odličnu asistenciju Lustiga, za vođstvo od 1-0, a drugi gol kojim su Šveđani osigurali trijumf postigao je Zengin, posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu.

I konačno, selekcija koja je dominirala čitavim tokom takimičenja u Grupi G, i večeras je potvrdila svoju dominaciju. Austrija je protiv Lihtenštajna upisala i deveti trijumf u ovim kvalifikacijama.

Selekcija koja će biti rival Srbiji u kvalifikacijama za Mondijal, slavila je večeras sa 3-0, a golove su postigli Arnautović u 12. i Mark janko u 54. i 57. minutu.

Konačna tabela Grupe G: Austrija 28, Rusija 20, Švedska 18, Crna Gora 11, Lihtenštajn 5, Moldavija 2 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke