Runijev oproštaj od nacionalnog dresa neće izgledati kao što je najavljivano

Autor: Beta Beta
sreda 07.11.2018.
12:10
Izvor: Beta

Traka i "desetka" nisu u priči.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Fudbaler Vejn Runi neće biti kapiten Engleske i neće nositi dres sa brojem 10 u poslednjoj utakmici za reprezentaciju, u duelu protiv selekcije SAD na londonskom "Vembliju", preneli su danas britanski mediji.

Bivši fudbaler Evertona i Mančester junajteda je poslednji put za reprezentaciju igrao u novembru 2016. godine u pobedi protiv Škotske (3:0).

On će se od reprezentacije oprostiti 15. novembra na "Vembliju", što će biti i dobrotvorna utakmica, pošto će sav prihod ići u Fondaciju Vejn Runi.

Runi će odigrati 120. put za Englesku, ali neće biti kapiten, neće nositi dres sa brojem 10 i počeće meč sa klupe, odnosno kratko će biti na terenu, preneo je "Skaj".

On je najbolji strelac reprezentacije Engleske sa 53 i drugi igrač po broju nastupa za državni tim posle golmana Pitera Šiltona, koji je odigrao 125 utakmica.

Šilton je kritikovao selektora Gareta Sautgejta zbog odluke o povratku Runija u reprezentaciju, a fudbaler Di Si junajteda je uzbuđen što će igrati na Vembliju.

"Igranje za Englesku je najveća čast u mojoj karijeri, pa će 120. i poslednja utakmica biti posebna stvar za mene", rekao je Runi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 07.11.2018
13:12

Toliki tradicionalisti i ne umeju da ispostuju coveka, kakav god da je bio privatno i koliko god da sada nije na vrhuncu - oprostajna dobrotvorna utakmica je u pitanju zaboga.