Runi se sutra oprašta od Junajteda?

Autor: Beta Beta
utorak 23.05.2017.
16:09
Izvor: Beta

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi mogao bi sutra, u finalu Lige Evropa, da odigra poslednju utakmicu za taj fudbalski klub.

EPA/TIM KEETON
EPA/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Junajteda igraju sutra od 20.45 u Stokholmu protiv Ajaksa, u finalu Lige Evropa.

Najbolji strelac u istoriji Junajteda će najverovatnije utakmicu početi na rezervnoj klupi, na šta se ove sezone navikao, nakon što je izgubio mesto u prvom timu kod trenera Žozea Murinja.

Runi je za 13 godina na Old Trafordu osvojio brojne trofeje, ali bi na kraju sezone mogao da napusti klub, iako mu ugovor ističe za dve godine. Prethodnih meseci mediji su spekulisali o njegovom povratku u Everton, kao i o odlasku u SAD ili Kinu.

Murinjo je prošle nedelje, u poslednjoj utakmici u Premijer ligi protiv Kristal Palasa, koja je bila bez takmičarskog značaja, odmarao startere, a Runi je bio jedan od retkih starijih igrača u ekipi za taj duel.

Kada je u završnici utakmice izlazio igre, Runi je aplaudirao navijačima na sve četiri tribine stadiona i pognute glave napustio teren.

On je sa 253 gola najbolji strelac Mančester junajteda, a sa 53 gola najbolji je strelac reprezentacije Engleske. Pet puta je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, tri Liga kupa, FA kup, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo i četiri Komjuniti Šilda.

On je na konferenciji za novinare uoči polufinalne utakmice Lige Evrope protiv Selte rekao da mu je prioritet da igra fudbal. Upitan da li misli na fudbal u Mančester junajtedu, Runi je odgovorio: "Naravno".
 
Murinjo je rekao da neće prodati Runija protiv njegove volje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Wednesday, 24.05.2017
16:45

Dok je nosio osmicu bio je u top 5 fudbalera na svetu. Najkompletniji fudbaler u tom trenutku.

avatar
mrancic
Wednesday, 24.05.2017
09:17

Junajted mu se odužio na pravi način.Dao mu je ogromnu platu,toleriše mu četiri godine očajnu igru,oprostio mu ucenjivanje kluba pri dolasku Mojesa.Odličan igrač ali upoređivanje sa Ronaldom je neumesno.Trebalo bi zbog slavne karijere da se oprosti ovog leta od MU da ne bi pokvario sve ono što je postigao.I sigurno treneri nisu krivi za njegove očajne partije.Pošteno,mnogo je uticso na loše rezultate Junajteda u poslednje četiri godine

avatar
Đorđe Dangubić
Tuesday, 23.05.2017
22:04

Kakav Runi može Drogbi samo da briše kopačke. Čovjek Englez pa ga oni preuveličavali.

avatar
Milan Petrovic1
Tuesday, 23.05.2017
23:37

Covek najbolji strelac Junajteda svih vremena, 2. ukupno gledano u PL, osvojio sve sto se moze osvojiti, pritom samo je 3 sezone igrao pravog spica a ti kazes da moze Drogbi da cisti kopacke. E sta sve necu procitati ccc

avatar
Barca4ever
Wednesday, 24.05.2017
16:44

Da si ga pratio od početka karijere pa tako nesto da kazeš, a ti pratiš fudbal od pre 3 godine i misliš da sve znaš. Čovek je bio najkompletniji fudbaler na svetu kada je bio u top formi. Sve pozicije je mogao da igra. Medju najboljima na svetu je bio. Legenda.

avatar
Blek stena
Tuesday, 23.05.2017
21:56

Hvala za sve ako ideš.Uvek ćeš biti moj omiljeni igrač u MU

avatar
Petar Pan
Tuesday, 23.05.2017
20:45

Runiju naklon do poda , legenda Uniteda i Engleske reprezentacije . Igrac koji je davao 100 posto na svim pozicijama u Unitedu , po meni glavni Fergijev igrac . Svi su velicali Ronalda , Berbatova , Van Persija , Runije nekako uvek bio u drugom planu a radio je mnogo vise od svih njih . Doslo je vreme da Runi ode u neku ligu gde se igra rekreativni fudbal , i da uziva sa svojom porodicom .

avatar
Hajduk United
Tuesday, 23.05.2017
18:17

Nekako mi za njega jako tužan kraj...prevelika legenda ....ljudi zaboravljaju koji je to bia stroj za golove...baš mi ga ža...koda ima 42 godine a ne 31...baš se nekako usporia..a doduše i klupa ga unazađuje....

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 23.05.2017
17:45

Legenda se oprasta trofejom, gura MU u LS i omogucuje novu eru gde ce se dominirati kao nekad sa SAF. Sutra ce drhtati Ajax, prekosutra cela evropa.

avatar
RedDevil89
Tuesday, 23.05.2017
17:07

Iako nije vise onaj stari Vejn je mogao puno da pomogne mladjim igracima. Samo njegovo prisustvo bi puno doprinelo njihovom napretku.

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 23.05.2017
17:04

Neshvatljivo mi je da jedan Rooney sa 31 godinom sto nije mnogo za profesionalnog fudbalera pogotov njegove klase totalno se ugasi kao igrac utihne zaista ne razumijem to .Cristiano Ronaldo je njegovih godina pa ubija i dalje,Tevez je u njegovim godinama resetao u Juventusu a Rooney kao da je preko noci ostario i ne moze da igra vise a itekako moze da iznese na top nivou jos 2 3 sezone sigurno .Pa jedan Drogba je sa 34 godine na ledjima nosio Celzi u LP 2012 godine i imao veliki doprinos u osvajanju iste.Totalno mi je neshvatljivo ovo rano utihnuce i nestajanje Vejna Runija pogotov sto ga nekad krasila agilnost brzina borbenost i golovi. Nije on toliko star da se kaze pa u godinama je et Ronaldo,Tevez,Drogba,Anelka su isto bili u tridesetim pa su razbijali .

avatar
MANUTD
Tuesday, 23.05.2017
18:07

Niko od njih nije igrao zadnjeg, centralnog i isturenog veznog. Niko od njih nije trcao 90 minuta od svog do protivnickog sesnaesterca. Ne mozes porediti njega sa njima jer on nije taj tip igraca. Drogba je uvek igrao na snagu, klasicnu devetku u sesnaestercu. Runi je to bio samo jednu i po sezonu.

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 23.05.2017
20:06

Donekle si upravu no i Drogba je znao da se vrati u odbranu ja se vrlo dobro sjecam utakmica 2012 godine u LP covjek je bio i stoper i bek i vezni i napadac na sve je stizao pogotov u tekmama sa Napolijem,Barcelonom i u finalu sa Bayernom .Da njega nije bilo u odbrani kad je Bayern napadao i Barca pogotovo u igri glavom Celzi nebi nikad prosao ta 2 tima njegov doprinos u odbrani je bio fenomenalan .

avatar
Nikola M.
Tuesday, 23.05.2017
18:43

Zavisi kako koji fudbaler, njihove ličnosti, put kojim su prošli... Kada se osvrnemo na Runija i njegovu trenutnu situaciju, može se i razumeti zašto je to tako. Runi je veoma rano stupio na scenu, sa 16 godina je dao onu golčinu Arsenalu. Trudio se da kao mladić igra sa matorima. I uspevao. Njega je posebno krasila u mlađim danima neverovatna količina besa sa kojom je igrao fudbal. Imao je neko nezadovoljstvo u sebi, bes ili višak testosterona i on je to sve kanalisao i praznio se na terenu. Kako je Runi stario, postajao i zrelija ličnost, te došli brak, deca i porodica, tako je i onaj stari Runi bledeo na terenu, gasio se, pretvarao se u nešto drugo, nešto skromnije i mirnije. Kao da se njegovo gorivo, njegoa pokretačka snaga istrošila. Tokom godina karijere, pokrivao je velik broj pozicija, bukvalno samo golmana nije igrao. Sve je to uzelo danak. Postao je najbolji strelac u istoriji Junajteda i reprezentacije Engleske, postavio još gomilu rekorda, osvajao PLi LŠ itd. i kod njega je i te kako primetno - zasićenje. Na njega je tako, godinu - dve pre 30-og rođendana, delovao njegov fudbalski put. Objedinjenjem svih ovih razloga, logičan je i razumljiv ovakav ishod. Ja barem znam da ću ga se sećati dok sam živ, jer onaj Runi je za mene i moje poimanje udbala bio nešto posebno. Apsolutna legedna.

avatar
Adnan
Tuesday, 23.05.2017
16:48

Ne smije prici stadionu,90 posto slucajeva kad je igrao ove sezone,igrac manje.

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 23.05.2017
16:46

Celsijevac sam ali on je legenda i zato bih voleo da se oprosti kao Teri, uz trofej.

avatar
Tuesday, 23.05.2017
16:29

Само се надам да неће да уђе у игру... А нека се опрости слободно.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 23.05.2017
16:24

Runi legendo, uradi ovo molim te, uz duzno postovanje nisi vise za Junajted, oslobodi mesto nekom drugom..

avatar
Tuesday, 23.05.2017
16:12

Rooney je legenda u svakom smislu te reci