Rudar bez trenera - Partizan čeka jači trening?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.07.2018.
17:07
Izvor: Sportske.net

Manje od dve nedelje pred prvu utakmicu sa vicešampionom Srbije Rudar je ostao bez trenera. Klub napustila i trojica igrača.

fkrudarpljevlja.com
fkrudarpljevlja.com

Povezane vesti

Jedanaest dana ostalo je do prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Rudara i Partizana. Sudeći na osnovu onoga što se dešava u redovima crnogorskog kluba, crno-bele čeka nešto jači trening.

Generalni sekretar Rudara Muhamed Gerina saopštio je, a zvanični klupski sajt preneo, da je sa trenerom Miodragom Vukotićem i Njegovim pomoćnikom Radom Petrovićem dogovoren sporazumni raskid ugovora.

"Rukovodstvo kluba se zahvaljuje na dosadašnjoj izuzetno korektnoj saradnji i želi puno uspeha u nastavku karijere trenerskom tandemu je u prethodnoj sezoni izobrio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope", navodi se na sajtu Rudara.

Na sajtu se napominje da će do imenovanja novog trenera ekipu voditi Vuko Bogavac, čovek koji je u Pljevljima poznat kao "dežurni vatrogasac" Rudara.

Uprkos tome što se na sajtu Rudara ne navodi da je sa trenerom Vukotićem dogovoren sporazumni raskid ugovora, postoje nagoveštaji da je na relaciji klub - trener došlo do nesuglasica.

Tako novinari crnogorske redakcije portala "Mondo" prenose da je Vukotić želeo da oformi jaku ekipu za šta su bila neophodna adekvatna pojačanja, dok je rukovodstvo Rudara smatralo da treba početi sa mladim snagama i praviti bazu za uspehe u sezonama koje slede.

Pored toga, postoje nagoveštaji da je Miodrag Vukotić smenjen zbog toga što je stao na stranu igrača kojima se duguju zarade.

Dodajmo još i to da su klub ovoga leta napustila osmorica igrača, ali da su nakon rastanka sa trenerom Vukotićem sidro podigla još trojica.

Rudar je u subotu poražen od beogradskog Rada (1:0) u kontrolnoj utakmici odigranoj na Zlatiboru. U duelu sa "Građevinarima" Pljevljaci su nastupili u sledećem sastavu:

Rudar:
Radović, Pešukić, Sopo, Kotorac, Sekulić, Macanović, Golubović, Bošnjak, Đia, Zečević, Plojović. Igrali su još: Janketić, Tomašević, Bajčeta, Tahirović, Vuković, Mićunović.

Prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Rudara i Partizana igra se 12. jula u Nikšiću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 02.07.2018
01:03

Rudar i Irtiš laganica, ozbiljno tek od 3.kola i plej-ofa. Prvo da prođemo ova 2 kola a onda za 3. kolo bi voleo Željezničar da izvučemo.