Ronaldov povratak na "Old Traford" - O nagradama, adaptiranju i duelu sa voljenim klubom

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.10.2018.
20:01
Izvor: Sportske.net

Sutra je na programu meč trećeg kola Lige šampiona između Mančester junajteda i Juventusa, te se tako portugalski as vratio u svoj bivši klub.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo od ove sezone nastupa u dresu Juventusa, napustio je Real nakon četiri osvojena trofeja u Ligi šampiona i nada se da bi do svog šestog trofeja u elitnom takmičenju mogao da stigne u dresu "Stare dame".

Put ga je ponovo doveo na "Old Traford", gde je proveo šest sezona, a sa Junajtedom je takođe uspeo da podigne "ušati" pehar.

Juve nakon dva kola ima maksimalan učinak, Junajted ih prati sa dva boda manje, pa će sutrašnji duel biti od velikog značaja za obe ekipe.

Portugalac se prvi obratio medijima na konferenciji za novinare uoči pomenutog duela, a govorio je o brojnim stvarima.

Počeo je sa kratkim odgovorom na pitanja o individualnim nagradama, kako su mu dva odličja već izmakla ove sezone, Luka Modrić je proglašen za najboljeg igrača u izboru FIFA i UEFA, a Portugalac se našao i u izboru za "Zlatnu loptu".

"Nisam opsednut individualnim nagradama. U poslednja dva meseca sam fokusiran na Juve. Fantastični su prema meni i sve ide jako dobro", izjavio je Ronaldo, koji se potom osvrnuo na predstojeći duel sa svojim bivšim klubom.

"Biće teška utakmica. Mančester junajted je jak, ali ako budemo igrali onako kako trener to bude želeo imamo dobru šansu da pobedimo. Ipak, ne smemo potceniti protivnika", rekao je Portugalac.

Usledilo je pitanje vezano i za Real Madrid, ali Ronaldo nije želeo da poredi svoj klub sa bivšim. Potom je govorio i o klubu u kojem se probio na svetsku fudbalsku scenu, a sa kojim će sutra ukrstiti koplja.

"Ne želim da poredim Real i Juve, to su dva fantastična kluba. Srećan sam što sam u tako velikom timu kao što je Juventus, ovo je novo poglavlje u mom životu nakon Mančester junajteda i Real Madrida.

Povratak u Mančester je posebna stvar za mene. Ovde imam puno uspomena na pobede i privrženost posebno prema Ser Aleksu Fergusonu, kojem šaljem veliki zagrljaj. On je osoba koja mi je puno pomogla
", dodao je fudbaler Juventusa.

Govorio je potom i o adaptaciji na novu sredinu, novoj sezoni u Ligi šampiona, a potom je predao mikrofon treneru Alegriju.

Italijanski stručnjak je istakao da njegov tim čeka težak meč, protiv fizički jake ekipe, kao i da njegovi puleni moraju da igraju tečno, tehnički dobro i sa dosta preciznosti.

Utakmica na "Old Trafordu" između Mančester junajteda i Juventusa na programu je sutra od 21h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHard
Monday, 22.10.2018
20:03

Povratak tamo gde su nastali hala ggmu juve navijaci tipa conecorleone i onaj "el clasico leyendas" :D

avatar
Logika i argumenti
Monday, 22.10.2018
20:09

To je svima jasno kao dan...Najveca im je bol sto je Mesi bolji igrac od Ronalda a ne kako igra Real...Verujem da su emigrirali na arenu sport sa sport kluba :D

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 23.10.2018
10:35

U jeste,to mi je velika bol,hahaha cime se ti bavis u zivotu :D

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 23.10.2018
10:01

pricaj mi malo o svojoj uspesnoj fudbalskoj karijeri u fk polet dorcol .

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 23.10.2018
08:40

ha ha Apsolutno si u pravu Kad netko pocne pratiti drugi klub zbog jednog igraca Smijesno bar meni

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 23.10.2018
02:07

Ronaldo bolji od mesija, mesi bolji od ronalda itd. Ronaldo zuba je ipak najbolji ikada

avatar
GoHard
Monday, 22.10.2018
22:10

Prica se o nekoj katastrofa formi Reala ja bih ipak pricao o nesreci, svaka utakmica po 25 suta na gol i 70% poseda, nekad ce sve to da se vrati, sa zidanom smo imali 50% posed i po 5 suta protiv levantea, svaki pocetak je tezak ali mene zapravo fascinira Ronaldo sa 4 gola u 10 utakmica i "pocetku iz snova" zzapravo 3 gola od ta 4 bih i ja dao posle odbijanaca, videce se ko je i sta je na kraju sezone, a ovi sto 5 puta smenise Lopetegija ce mu ljubiti noge.

avatar
Stefoon
Monday, 22.10.2018
21:56

I ti si do juce bio jedn od njih a sta sad pokusavas ne kapiram....