Ronaldo spasao Portugaliju, Mađarska i Island u 1/8 finala

Autor: Boban Filipović
sreda 22.06.2016.
19:52
Izvor: Sportske.net

Poznat je rasplet u grupi F, eliminisana je samo Austrija, naturalizovani Srbi su tragičari.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Mađarska - Portugalija 3:3

Kristijano Ronaldo je junak Portugalije, dva puta je uspevao da izjednači rezultat i da sačuva svoju zemlju na Evropskom prvenstvu.

Mađari su poveli golčinom iskusnog Zoltana Gere u 19. minutu, koji je sjajno uhvatio 'drop kik' sa ivice protivničkog šesnaesterca nakon lošeg otklanjanja opasnosti Nanija, pošto je prethodno Ronaldo izbio loptu pred svojim golom na ubacivanje Džužaka iz kornera.

Nešto kasnije Rui Patrisio je odličnom intervencijom sprečio rivala da duplira prednost, na drugoj strani Kristijano Ronaldo je nastavio da "siluje" iz slobodnih udaraca bez konkretnog učinka, ali do odlaska na odmor 'Selesao' uspeva da poravna rezultat preko Nanija.

Ronaldo je upisao asistenciju, odigrao pas u prazno za svog nekadašnjeg klupskog druga iz Mančester Junajteda, a ovaj rutinski zatresao mrežu Kiraljija za 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Međutim, nakon samo dva minuta igre u nastavku Mađari su ponovo poveli.

Balaš Džudžak
je izveo slobodan udarac, lotpa je zakačila nekog u portugalskom živom zidu, promenila pravac i završila u mreži.

Samo minut kasnije, nova velika šansa za Mađarsku iz kontre, Loverenčič je tukao iskosa sa leve strane, ali pogađa spoljni deo mreže.

Kazna za ovaj promašaj stigla je ekspresno. Igrao se 50. minut, akcija Portugalije je tekla po desnom boku, Žoao Mario je zavrnuo u sredinu, a Kristijano Ronaldo efektno, petom pospremio loptu u malu mrežu.

Rezultat 2:2 je bio na snazi samo pet minuta, Džudžak je iz 'popravnog' nakon novog slobodnog udarca tukao ka golu, lopta je ponovo zakačila nekog od Portugalaca i prevarila Ruija Patrisija.

Na novi odgovor Portugalije čekalo se do 62. minuta, kada je Kristijano Ronaldo doneo novo poravnanje. Ovog puta je jedan od najboljih igrača na svetu glavom matirao Gabora Kiraljija nakon centaršuta Kvarežme sa levog krila.

Samo dva minuta pošto je pao šesti gol na meču, zatresla se stativa portugalskog gola, tukao je Akos Elek.

U finišu su Portugalci bili opasniji rival, Ronaldo je bio najagilniji, pokušavali su Nani i Kvarežma ali se rezultat nije više menjao.


Island - Austrija 2:1

'Vikinzi' su znali da ih bod vodi dalje, ali su oni osvojili sva tri i kao drugoplasirani u grupi se plasirali u 1/8 finala.

Već u drugom minutu meča Gudmundson je uzdrmao prečku, potom Arnautović ne koristi jedan poklon poslednje linije rivala, a u 18. minutu Jon Dadi Bodvardson donosi prednost Islanđanima pošto je bio najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu nakon prekida.

Deset minuta pred odlazak na odmor, dosuđen je penal za Austriju jer je Skulason povukao Alabu, 'naše gore list' Aleksandar Dragović je stavio loptu na kreč, ali pogodio stativu. On je u prvom kolu dobio crveni karton protiv Mađarske, sada je promašio penal i može se reći da je glavni krivac što Austrijanci završavaju učešće na Evropskom prvenstvu već nakon grupne faze.

Island je na poluvremenu imao gol prednosti, i u nastavku se formacijski postavio tako da ga sačuva.

Bedem 'Normana' je popustio nakon sata igre, Alesandro Šof je izjednačio rezultat i doneo nadu Austriji da može do preokreta, koji bi produžio boravak u Francuskoj.

Austrija je imala inicijativu, napadala, opsedala gol rivala, imala šanse preko Arnautovića, Janka, Šofa i Alabe koji je tukao iz slobodnog udarca, sve to nije dalo rezultat.

U finišu je Austrija bila prinuđena da ama baš sve karte baci na napad, to je ostavilio prostor za kontre Islandu, sevnulo ih je par, a jedna u nadoknadi je bila plodonosna, posle nje rezervista Arnor Traustason postavlja konačnih 2:1.

bodvarson island

Konačna tabela grupe F - Mađarska 5, Island 5, Portugalija 3, Austrija 1.

Island ide u 1/8 finala na Englesku, Mađari čekaju rivala, to će biti drugoplasirani tim iz grupe E, a Portugalija najverovatnije ide na Hrvatsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

71 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
real4ever
Wednesday, 22.06.2016
20:34

Da sam selektor Portugala, ja bih Mutinju večeras kupio kartu za Portugal. Spakovao bih ga u prvi avion, a šansu dao drugima. Svako može imati jednu lošu utakmicu, pa i dvije, ali ovde više nije ni to nego kompletno prvenstvo je najgori igrač Portugala. Koliko je igra Portugala dobila konačno malo živosti kada ga je izvadio i ubacio Sančeza, odmah se primijetilo da su već počeli da stvaraju prilike. Istina je da je i Sančez imao grešaka, ali što je najvažnije u njegovoj igri se vidi malo mašte, raznovrsnosti da se malo krene naprijed sa loptom u nogama i prema golu, a ne dodati loptu svom najbližem igraču i to po mogućnosti unazad. Portugal je imao 10 kornera u 1 poluvremenu, ni jedan nije ubacio kako treba, ni jedna šansa se nije stvorila posle tih kornera. Uvijek je pored lopte kada treba nabaciti loptu u 16.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 22.06.2016
20:27

Setite se samo Ronaldove izjave o Islandu i na kraju Island ispred njih u grupi.Mozda Island nece osvojiti nikad nista ali ni vi nemate sanse na ovo EP.Slavite ovaj remi kao da ste osvojili EP.

avatar
M.U.F.C. TILL I DIE
Wednesday, 22.06.2016
20:20

Gde su sad ovi sto su pljuvali Ronalda kad sam napisa da je covek masina

avatar
Lessi plati porez!
Wednesday, 22.06.2016
20:20

Pray 4 Stefan& Simke :)

avatar
Steffi
Wednesday, 22.06.2016
20:54

Dalibore burazeru koliko profila imas?

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 22.06.2016
22:11

Vala mislim da ti i on imate zajedno jedno 30 profila najmanje...

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 22.06.2016
22:08

Ja ne znam šta hoće postići time i on, a i ovaj drugi što navija za Barsu... Bolesnici!

avatar
Lord Bobinhooo!
Wednesday, 22.06.2016
22:00

Kuzmanovicu zar se ti javljas?

avatar
Wednesday, 22.06.2016
20:19

Kakva utakmica Mađarska - Portugalija, više sam video na tom nego na svim ostalim mečevima zajedno!!!

avatar
Madridista
Wednesday, 22.06.2016
20:17

Ovaj Ronaldo je stvarno godina u top 2 fudbalera svijeta, ipak se mora priznati da je Messi bolji, covjek jednostavno ima podaren talenat od Boga, dok je Ronaldo mnogo vise truda i znoja ulozio da dostigne ovo. Jeste Suarez imao ovu sezonu fantasticnu, ali po meni ce on biti 3. u trci za ZL, jednostavno covjek je imao i Nejmara i Mesija iza sebe, naravno i dalje je najbolji spic ali nije na nivou ove dvojice. Sad je ipak Mesi favorit za ZL zbog Kope, ali ko zna, mozda Portugala i Ronalda na Euru sad krene nekim cudom i dodju do polufinala ili finala uz odlicne partije Ronalda pa ce se promjeniti stanje jer je Euro ipak jace i prestiznije takmicenje. Ali jedno je sigurno, ovakav Portugal sigurno nije zasluzio prolaz dalje, za nepovjerovat je da u ovakvoj grupi nisu nikog uspijeli da pobijede.

avatar
El Capitan
Wednesday, 22.06.2016
20:10

Kakav loš sistem takmičenja da ovi prodju bez pobjede. Ne svidja mi se nikako ovaj sistem, ali to je Uefa na kraju krajeva.

avatar
real4ever
Thursday, 23.06.2016
00:22

Ako nisi znao Italija je 82 prošla grupu sa tri remija i na kraju osvojila svjetsko prvenstvo. Mislim da je ovo dobar potez, ima više utakmica i mnogo lakše se je plasirati, a što je najvažnije domaćinu prvenstava donosi mnogo više novca. Koliko je albanaca i turaka ostalo u Francuskoj nadajući se da će proći dalje. Albanija je odigrala svoju utakmicu u nedjelju, danas je srijeda. Tri puna dana, a samim tim to donosi mnogo novca. Danas je sve biznis i sve se radi zbog novca i mislim da će ovaj sistem biti pun pogodak, bar za organizatore koji su uložili milione, možda čak i milijarde.

avatar
El Capitan
Thursday, 23.06.2016
11:21

Znao sam, davno je bila ta 82. Sve te razumijem, ali se meni ne svidja ovo i to je to :D

avatar
Eccentric
Wednesday, 22.06.2016
20:05

Ronaldo i portugal na hrvate mislim da je bolje nego na belgijance i engleze ali i hrvati su odlicni sa ovakvom odbranom portugal ce lose proci mora da igra fonte umesto carvala i napolje eliseu a sredina mora zajedno mutinjo i sances kao i jo mario i danilo napred nani i ronaldo. Kad vidim da nema ko da proigra napadaca i da ronaldo asistira kao plejmejker place mi se kad covek mora da se vraca nazad.

avatar
Lessi plati porez!
Wednesday, 22.06.2016
20:19

4-3-3 klasika ,a ne 4-4-2 Portugal ceo zivot forsira taj sistem ova neznalica Santos pravi kardinalne greske Fonte umesto Karvalja,Gereiro umesto Eliseua i Sedric umesto Vijerinje,V.Karvaljo je bio ocajan danas bolje Danilo da igra zadnjeg veznog.

avatar
La Joya
Wednesday, 22.06.2016
20:04

Madjarska-Portugal i Belgija-Italija, 2 najbolje utakmice do sad.

avatar
iskusna vezara
Wednesday, 22.06.2016
20:04

kakvi burazeri ovi islandjani! bravo majstori..novde portugal jedva... kao poslednje dojke ..treci u grupi.. i sad ce verovatno na kroasane, pa cu jos morati za njih da navijam.. uzas, nevera!

avatar
Rise up
Wednesday, 22.06.2016
20:02

Na ovom Evropskom prvenstvu lakse je proci grupu nego ispasti.

avatar
Steffi
Wednesday, 22.06.2016
20:56

Glupost, lagano i ako si treci i malo sposobnan prolazis. Tek mi je sad krivo sto mi nismo tu, mada kakvi smo invalidi bili bi 4.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 22.06.2016
20:02

Ljudi moji dve dobre utakmice dan za danom, nesto ce opasno da se desi. :D Ovako igraju na Kopi, odbrana ih ne interesuje :D Ako sam dobro razumeo Portugal sad ide na Hrvatsku? Ni iz cega izlete dobra tekma...

avatar
Steffi
Wednesday, 22.06.2016
22:56

Ja imam jedan jedini profil, mislis da bih se gubio kao pojedini i pravio po 30 profila, sta imam od toga?

avatar
Lord Bobinhooo!
Thursday, 23.06.2016
01:34

Hahahahahah da 1 i saberes sa 29 :D

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 22.06.2016
20:01

U Realu kad postigne 2 gola, oni pobede...u Portugalu koliko god golova da postigne i on i bilo koji drugi napadač, izgubiće ili odigrati nerešeno. Ni boljih igrača ni lošije reprezentacije. Da mi je neko rea oda će Portugal biti ovako očajan ne bih verovao, možda se nešto promeni u knock out fazi, obično timovi koji odigraju loše u grupi u nastavku poprave formu, mada jako im je loša odbrana.

avatar
El Capitan
Wednesday, 22.06.2016
20:13

Stvarno loša ekipa, onaj Rui Patrisio je očajan. Karvaljo ima 37 godina i dalje im prvu postavu igra. Joao Mario, čini mi se da se tako zove, desetka njihova, dopada mi se kako igra. Vidim da ima fudbalskog znanja.

avatar
Jürgen Klopp
Wednesday, 22.06.2016
20:00

Ne kapiram sto su Portugalci stali posle treceg gola, jer se znalo da ako bilo ko pobedi u drugoj utakmici, a kod njih ostane nereseno, oni padaju na trece mesto ... To se na kraju i desilo, sada ce imati verovatno tezi zreb... Ali nevezano za to, bila je ovo ubedljivo najzanimljivija utakmica do sad, Ronaldo i Dzudzak objasnili.

avatar
Isnogood
Wednesday, 22.06.2016
20:26

Zato sto su mogli da prime i cetvrti gol, pa da se pakuju kuci.

avatar
Salvatore
Wednesday, 22.06.2016
21:15

Naprotiv druze,ovako ce ici na Hrvatsku a vidis Island ide na Engleze a Madjarska verovatno na Belgiju i + Portugal je u laksem delu zreba :)

avatar
Isnogood
Wednesday, 22.06.2016
20:00

Bas su me obradovali Islandjani :D

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 22.06.2016
19:59

Jel zna neko sa kim sad igraju Portugal,Island i Madjari??

avatar
cukambre
Wednesday, 22.06.2016
20:10

Portugal verovatno sa Hrvatima,Island-Engleska,a Madjari sa drugim iz grupe E.

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 22.06.2016
21:04
avatar
Masni
Wednesday, 22.06.2016
20:15

Portugal sa Hrvatima,Madjari sa Englezima cini mi se.

avatar
Povratak kraljaXXXIX
Wednesday, 22.06.2016
19:59

Konačno prava utakmica na EP. Mislim da selektor Portugala ne koristi pun potencijal ekipe, napadačka trojka bi morala da bude Kvarežma-Nani-Ronaldo, iza njih talentovani Renato Sančez, iza njega Mutinjo/Mario i ovaj Karvaljo što je dobar defanzivac, a kad ima loptu u nogama kao da se pita šta mi je ovo u nogama. Albanci nisu mogli slađe da ispadnu nego da prvi zauzmu 3. mesto i da čekaju, čekaju, čekaju i nedočekaju plasman u 1/8 finala :D

avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Wednesday, 22.06.2016
20:26

U pravu si 4-3-3 je Portugal uvek forsirao.

avatar
Eccentric
Wednesday, 22.06.2016
19:59

Jos stopera da ronaldo igra ja nzm zasto igra carvalo a ne fonte i eliseu je rupa nazad takodje sredina mutinjo sances jo mario i danilo napred nani i ronaldo za sledeci mec kakav je amater ovaj santos

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 22.06.2016
19:59

smehoteka od prvenstva, kako su namestili X sa velikim brojem golova pa to je strasno

avatar
scofield
Wednesday, 22.06.2016
19:57

Da li i sad CR nije valjao?? Ronaldo kad je najbitnije odveo ekipu dalje! Asistencija,2 gola, 1 gol maestralan. Pitanje je bilo samo da li Ronaldo moze da da vise nego li sto njegova odbrana moze da primi. Kakav sex od utakmice!

avatar
Isnogood
Wednesday, 22.06.2016
20:23

Covek je imao preko 30 suteva u grupnoj fazi. To mi je kao kad Kobi u poslednjoj sezoni ubaci 20p i svi se odusevljavaju, a on imao sut iz igre 6/28. To znaci da je potrosio 22 napada. Ista prica je i sa CR. Ceo tim istrci, otvara se, a on raspali sa 30 metara. Ljudi se ubace da daju gol iz prekida, a on sutne sa 40m. Nisu to samo potroseni napadi, vec i umorni igraci.

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 22.06.2016
21:06

Meni je najviše žao odbramebenih igrača Portugala koji stalno trče i dolaze na skok kada su prekidi, a ovaj smrad uvijek šuta na gol

avatar
Wednesday, 22.06.2016
19:57

Dobra je utakmica bila Portugal-Madjarska odlican ritam.Medjutim los je ovaj sistem, ekipe sa tri boda idu dalje.Ronaldo nije odigrao lose,mada nije ni blistao, covek trosi neverovatan broj lopti.Drago mi je sto Island ide dalje zasluzili su,mnogo gotivna ekipa.

avatar
Lord Bobinhooo!
Wednesday, 22.06.2016
19:56

Ubedljivo najbolja utakmica u dosadasnjem toku Eura,ocekujem bolju igru Portugalaca to je opste poznato da u nokaut fazi igraju daleko bolje nego u grupnoj.

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 22.06.2016
19:56

Kako li ce Ronaldo podneti sto Mesi uzima zlato za Argentinu? Tesko da ce i on moci da se pohvali time.

avatar
C.Ronaldo The King!
Wednesday, 22.06.2016
20:10

Kako si ti podneo onaj magicni gol petom? Pitanje je da li ce Messi osvojiti Kopu ako nalete na Cile.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 22.06.2016
19:55

Pa je li Portugal prosao grupu,o cemu se odje radi...Na kraju ispade da samo 4-5 timova ispadaju iz grupe a svi ostali idu dalje...Ovaj format je stvarno totalno bez veze....Na Kopa Americi se zna,idu 2 najbolja iz grupe.

avatar
C.Ronaldo The King!
Wednesday, 22.06.2016
20:09

Idu dalje ukrstaju se sa Hrvatima.

avatar
Madridista
Wednesday, 22.06.2016
20:10

Jest, al se makar Evropsko prvenstvo igra svake 4 godine.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Wednesday, 22.06.2016
19:55

Ovaj Portugal ima toliko srece da je to nevjerovatno,nadam se da ce ispasti u osmini finala.Koliko samo glup sistem takmicenja.

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 22.06.2016
19:54

Djubrad Portugalska ne mogu Madjarsku pobediti i obore me za 15 000 soma,voleo bih da ih neko nakanta u 1/8 finala,smradovi odvratni.

avatar
Ole Gunar Solšer
Wednesday, 22.06.2016
19:54

Kriticari Ronalda na aparatima za vestacko disanje. Dva gola, jedan evro gol i asistencija.

avatar
Rise up
Wednesday, 22.06.2016
20:21

Ma da...Definitivno najbolji igrac ove grupne faze :D Druze kakve saigrace ima trebao je 9 bodova da osvoji u ovoj grupi i koliko je suteva imao sve utakmice.Pa Baloteli di dao vise golova.Zasto niko ne prica o Dzudzaku koji je takodje dao 2 gola i koji je igrac utakmice.

avatar
Lord Bobinhooo!
Wednesday, 22.06.2016
22:11

Dzudzak dao oba gola uz mnogo srece,tacnije odbici.

avatar
Dalinho is back!
Wednesday, 22.06.2016
21:08

Messi da nema ovakve saigrace u Argentini bio bi prava 0 :D

avatar
Wednesday, 22.06.2016
19:54

Ajmo Island braćo!!!!

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 22.06.2016
20:14

Ajmo Vijetnam braćo. Šalu na stranu, oni mogu da izbace Engleze. Vrlo tvrda ekipa.

avatar
Wednesday, 22.06.2016
23:13

Navijam da doguraju što dalje!! Ajmo Island braćo!!!!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 22.06.2016
19:54

Pravda za simketa!