Ronaldo: "Rivalstvo sa Mesijem me inspiriše"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.01.2015.
17:41
Izvor: Sportske.net

Portugalski internacionalac govorio je za "Frans fudbal" o svojoj karijeri i aspektima igre na čije unapređenju trenutno radi a dotakao se i neizbežne teme koja se tiče velikog rivalstva sa Leom Mesijem.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo analizirao je svoju karijeru u intervjuu "Frans Fudbalu" a jedna od tema bila je i rivalstvo između njega i Lea Mesija.

"Siguran sam da to rivalstvo inspiriše i njega koliko i mene. Ono je dobro za sve, za njega, mene, za fudbal uopšte. Mesi je osvojio četiri 'Zlatne lopte', ja tri, sve su to podaci koji govore koliko smo dali fudbalu" rekao je Ronaldo.

U svetlu priznanja koje mu je nedavno uručeno u Cirihu Ronaldo je govorio o stvarima koje ga čine fudbalskom mašinom.

"Ako sam u stanju da odigram više od 60 utakmica po sezoni to znači da vodim računa o sebi. Spavam koliko je potrebno, kvalitetno se hranim i težim perfekciji u svemu što radim. Da nije tako ne bih uspevao da održim ritam koji mi je nametnut" objašnjava Ronaldo.

Portugalac ne krije da na ulasku u pozno fudbalsko doba i dalje radi na usavršavanju fudbalskih kvaliteta koje poseduje.

"Trenutno radim na jačanju udarca levom nogom, ubrzanjem i slobodnim udarcima. U prethodnom periodu prekide nisam izvodio kako umem ali verujem da ću ponovo biti onaj stari. Rad na unapređenju kvaliteta je ono što stalno imam u vidu" konstatuje Ronaldo.

Portugalac je u prethodnom periodu stigao do titule prvaka Evrope sa Real Madridom a nedavno je sa Kraljevskim klubom osvojio trofej nezvaničnog klupskog prvaka sveta, dok je u Cirihu drugi put za redom imenovan za najboljeg igrača na svetu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke