Ronaldo priznao? Juventus greška, pretpostavljate zbog čega?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.12.2019.
10:29
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo klasična teorija zavere? Ili možda Portugalac ima pravo?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo nije u formi, dao je gol u Rimu, Juventus je izgubio, pljušte kritike u medijima, mnogi tvrde da je "faktor 35", prelomna godina kada je u pitanju profesionalno igranje fudbala vidljiv kod Ronalda.

O čemu se radi?

Naime, prema nekoj teoriji dosta vrhunskih igrača u toj godini shvata da postaju prošlost, odnosno da ne mogu da budu na najvišem nivou fizičke spreme, što povećava procenat povreda. To je začarani krug, u tim godinama je teže oporaviti se, pa Ronaldo igra rovit, kao nedavno za reprezentaciju što samo produžava mučenje.

Naravno, u Juventusu ovo demantuju, oni smatraju da nije istrošen, da će tokom sezone pokazati da je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu.

Španski mediji prenose navodno priznanje Ronalda prijateljima da je pogrešio što je otišao iz Reala. Ne radi se o Juventusu, u Torinu je dočekan sjajno, sviđa mu se klub, saigrači, ima veliku podršku navijača, ali je problem u individualnim nagradama.

Ronaldo potvrđuje mišljenje Juventusa koje je javno izrekao i kapiten Kjelini, da je Real sprečio "bludnog sina" da prošle godine dobije "Zlatnu loptu" posle osvojene Lige šampiona, titula je otišla Luki Modriću.

Kristijano tvrdi da bi i ove sezone osvojio "Zlatnu loptu" da je ostao u Realu, mada, istini za volju, kako je igrao Real, teško da bi on tu nešto uspeo da promeni u Ligi šampiona i prvenstvu. Sa Juventusom nije uzeo titulu prvaka Evrope, ali jeste domaći šampionat, plus, proglašen je za najboljeg igrača Serije A.

Dakle, Ronaldova tvrdnja može da bude tačna za prošlu sezonu u kojoj je recimo Modrić proglašen za najboljeg igrača Lige šampiona, iako se njegov uticaj na taj trijumf bio mnogo manji nego Ronaldov.

Bilo kako bilo, nema kajanja posle učinjenog, Ronaldo je sada u Juventusu, ima još dve i po godine ugovora, postoje spekulacije da će otići na kraju sezone, ali je direktor "Bjankonera" Paratići to demantovao uz konstataciju da će Ronaldo sigurno do leta 2021. igrati za Juventus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 09.12.2019
21:27

Ronaldo je izvikan i nabedjen da je dobar, ali on nije ni malo dobar, mislim kao pojedinac on je slab igrac, kad svi igraju za njega on je tada dobar ali samo dobar! Ronaldo je sve dosad igrao na snagu, sad ga snaga izdaje posto je u godinama i eto to sad se to vidi da je igrao na snagu, dok majstor Mesi igra sa tehnikom i sa urodjenim talentom i zato je naj bolji svih vremena! Posto u Italiji to jest u Juve nece svi da igraju za nnjega eto pokazalo se da je on jedan obican prosecan igrac!

avatar
koma73
Wednesday, 11.12.2019
09:03

Reče ti ii navede igrača koji je celu karijeru odigrao u samo jednom klubu koji ne samo da je igrao za njega 15 sezona, već je dovodio igrače koje je on hteo, a izbacivao one koji mu se ne sviđaju. Ostaće upamćen u istoriji fudbala kao jedan od najboljih ikada, ali svakako prvi igrač u istoriji za koga je igrao ceo tim UVEK, koji je dovodio i otpuštao igrače.

avatar
Mirjevac
Saturday, 14.12.2019
01:34

Igrati za jedan klub je znak da si toliko dobar i da te oni nece prodavati ni za koje pare! A to dovodjenje igraca i odlazak igraca, narvno svaki igrac zeli pored sebe da ima dobre igrace, tako i Mesi, ali da je to tacno da Mesi dovodi igrace on bi doveo jos prosle sezone ponovo Nejmara i da se on pitao on ga nebi ni prodavao, tako da sve to nije tacno da Mesi dovodi igrace! Da ceo tim igra za Mesija onda odkud onda onoliko Mesijevih asistencija i to mozda naj bolji sa asistencijama kao i sa golovima! Sve sto pisete negativno o Mesiju istina vas pobija!

avatar
Friday, 13.12.2019
17:00

Messi najveca prevara u istoriji fudbala sistemski igrac van barselone nije ni bolji od Kejna

avatar
Don Carlo
Monday, 09.12.2019
17:34

Mala ti plata, jbg, morao si da odes 🤪

avatar
Badr Hari
Monday, 09.12.2019
17:13

Nije on otišao iz Reala već ga je najurio Perez i nije Real sprečio marketing izlizanog da mu izboksuje ZL za prošlu godinu (koju btw nije ni najmanje zaslužio kao ni bilo koju drugu) već Perez. Da, isti onaj Perez koji mu je obezbedio 3 ZL tada mu je na najbolji način dokazao da ništa ne bi dobio da mu nije bilo Pereza.

avatar
The_Matrix
Monday, 09.12.2019
14:39

Uopste Ronaldov doprinos LS nije bio veci nego Modricev, cak sta vise moze se cista obraza reci da je Modric bio motor te ekipe, a kasnije i reprezentacije sa kojom je igrao finale SP. Kako se onda naziva ovo sto je Ronaldo dobio nagradu za najboljeg igraca Serije A kada svi znaju da tu nagradu nicim nije zasluzio

avatar
Friday, 13.12.2019
17:00

Sto znaci da je Messi osvajao Ls zahvaljujuci Inijesti i Caviju

avatar
sdgsdgg
Friday, 13.12.2019
17:08

Mesi se godinama slepao uz Ronaldinja,nakon njega uz Cavija i Inijestu

avatar
Bádr Hari
Monday, 09.12.2019
14:21

dosta je izlizani potplacivao sudije da izbacuju mog ido...mislim Barsu iz LS. cekam taj dan kad ce se izlizani povuci jer od 1. razreda on mi je stalno u glavi, evo vec sam sedmi i nikako da se povuce. svako ko se razume u fudbal tako dobro kao ja zna da nije bilo marketinga izlizanog Messi bi osvojio tripletu prosle godine.😂😂😂

avatar
ViniciusJR
Monday, 09.12.2019
13:16

Ronaldo je u Realu bio sami centar svega, svi su radili za njega i sigurno bi se nadavao silnih golova jos par sezona. Drugo, nekako je postalo praksa (necu revi teorija zavjere) da se zlatna lopta lakse dobija ako si i Realu ili Barsi nego bilo kom drugom klubu na planeti...ocigledno sama cinjenica da su najveci klubovi na planeti, dovoljan je lobi za to.

avatar
Steffmajster
Monday, 09.12.2019
12:31

da bi ronaldo igrao dobro, ceo tim treba da odigra dobro i "radi" za njega. Tako je bilo u realu, gde pored toga real kao real ima sudijsku pomoc sto penali, sto ofsajd golovi itd.. I neko ce reci nije do ronalda, do tima je... slicno je u Argentini, gde Messi nema pravu pomoc tima (plus nemaju normalnog trenera vec duze vreme), ali i pored toga Messi ponovo odigra dobro i bude najbolji pojedinac skoro u svakoj utakmici, e sad nije ko sto smo ga navikli u Barsi, ali ipak... i to je ta razlika izmedju ovo dvoje, ronaldo je odlican strelac, a Messi je odlican fudbaler

avatar
Badr Hari
Monday, 09.12.2019
23:02

Ne mora tim uopšte dobro da odigra, mora samo da uputi 324 centaršuta sa levog i 342 centaršuta sa desnog boka u peterac na izlizanog, a on će iz toliko pokušaja već uvaliti koji tap-in ili gol iz ofsajda ili faula u napadu, koji će naravno biti priznat. Ukoliko to nije dovoljno (a najčešće nije) tu su Čakir, Oliver, Kujpers, Kassai, Klatenburg, Rocchi, Manzano , Lahoz, Munuera & Co. da 'stvari dovedu u red'. Ako bilo šta od toga izostane onda izostaje i izlizani, tj. igra ovako kako igra i to je jedina razlika između 'onoga' i 'ovoga' izlizanog.

Naravno ni 'onaj' ni 'ovaj' izlizani se ne mogu ni po čemu porediti sa čovekom koji dan pre dodele ZL rešava Atletiko, a 2 dana nakon dodele ZL se 'zahvaljuje' hat-trick-om protiv Majorke - setimo se samo da izlizani ne postoji od početka sezone do poklonjene ZL (fun-ovi kažu kako on 'pali motore' na proleće 😂), a ni nakon poklonjene ZL barem do početka februara i... kol'ko on to nama traje godišnje? 3 ili 4 meseca? I kome god u tom vremenu postigne gol to je za novih 8 rekorda i naravno ZL. 😂😂😂

avatar
Steffmajster
Tuesday, 10.12.2019
12:26

uf brate nisam toliko direktno hteo :D

avatar
Nemanjici
Monday, 09.12.2019
12:23

Samo nesto cmizdri...ajde bre bezi vise dosadan si. Pomiri se sa tim da ce kepec imati vise lopti od tebe, da je bolji iako je "kepec".

avatar
Don Andres
Monday, 09.12.2019
12:17

O kakvim crnim zl loptama on masta. Ove godine nije smio biti u top 20 ni u kom slucaju. Pa ni tu nagradu za najboljeg u seriji a nije zasluzio, poklonili mu da ne place zbog zl. Kvaljarela od 100 godina je bio bolji, da ne pominjem neke druge igrace

avatar
petar8
Monday, 09.12.2019
11:57
avatar
Amalainter
Monday, 09.12.2019
11:43

Ronaldu rade isto to sto rade Djokovicu u tenisu.
Ove godine nije zasluzio zlatnu loptu a jos manje Messi..