Ronaldo neće dominirati u Italiji? A da razmislite ponovo?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.11.2018.
11:59
Izvor: Sportske.net

Brojevi su zastrašujući, ako imate u vidu da je potpuno promenio način igre...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Nova pauza, Ronaldo će odmarati, neće igrati ni u završnici LE za Portugal, a sada je vreme možda da se prvi brojevi njegovog dolaska u Juventus svedu.

Ono što je osnovno, u 12 kola, Juventus je napravio najbolji start u istoriji, izgubili su svega dva boda i na novu pauzu odlaze sa +6 u odnosu na Napoli.

"Nisam ni znao da je rekord, ma bitno je da smo pobedili", rekao je Kristijano koji je prvi put u karijeri postigao gol na "San Siru".

On je u dosadašnjem toku prvenstva, iako nije bio strelac na prva tri meča, postigao 8 golova i imao 5 asistencija, učestovao je u polovini Juventusovih golova u prvenstvu. Juve deli najbolji napad sa Napolijem, ali je primio pet golova manje od čini se jedinog rivala u borbi za titulu.

Ronaldo je dao gol u porazu od Junajteda u Ligi šampiona, gde je odigrao praktično dva meča, jer je protiv Valensije isključen na početku, pa je igrao samo na "Old Trafordu" i u revanšu.

On je na deobi drugog mesta kada je u pitanju Serija A, lista strelaca, naime, Portugalac je kao i Ćiro Imobile postigao 8 golova, ispred njih je Pjontek sa 9, ali je Poljak usporio u poslednje vreme.

Kladioničari su reagovali, kvota da će Ronaldo biti prvi strelac Serije A je samo 1.45, a kvota da će Juventus biti prvak je 1.14.

Kako stoje stvari u istoriji?

U novije vreme, jedina dva fudbalera koji su bili najbolji strelci u prvoj sezoni u Seriji A su bili Platini 1982. sa 16 golova, i Andrej Ševčenko krajem prošlog veka sa 24.

Ono što Italijani posebno ističu je da je Ronaldo promenio način igre, da igra dalje od gola, da ima više defanzivnih obaveza, da Juventus igra sa dosta poseda, ali i da kada postigne gol, obično se povuče i kontroliše utakmicu. Zbog toga Kristijano manje šutira, manje ima loptu u posedu, ali je poboljšao pas, o asistencijama da ne pričamo.

Velika promena, koja za sada daje rezultate...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xenon 1989
Monday, 12.11.2018
18:09

Realno Mandža zakon za njega, Cuadrado bolji, Dybala i Costa izmislili fudbal za njega, a kompletna odbrana Juvea 5x korisnija od njega. Svetlosnim godinama je daleko od dominacije u Juveu pa valjda i u Italiji. :D

avatar
Yarmolenko
Monday, 12.11.2018
21:45

Skraceni nije ni u Argentini bio najbolji sada u Uefaloni tek 5 igrac zato i uzalzi sa klupe :D

avatar
Misosesic
Monday, 12.11.2018
15:52

Ronaldo je gol masina a mislim da ovo jos nije njegova top forma.Ali ponovo da naglasim Juventus je gazio Italijom i bez Ronalda,Liga Sampiona je jedino merilo njegove sezone jer zbog LS je i doveden.

avatar
conecorleone
Monday, 12.11.2018
14:11

Nije mu prvi put u karijeri da je promenio poziciju,u pocetku u Junajtedu je igrao krilo a kasnije se afirmisao kao krilni napadac,kad je vec dosao u neke godine izgradio je sebe kao vrhunskog realizatora i u Realu je bio nemilosrdan,sad u Juventusu vise igra za tim ali pokazuje da moze i tako da odrzi formu sa golovima i asistencijama.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 12.11.2018
13:14

Pa ne dominira. Sve golove na odbijenicu

avatar
Admin+Stefan=Gejevi
Monday, 12.11.2018
14:17

Hahah Milan amatersko drustvo Italije

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 12.11.2018
15:49

pa sve se to pise !!! Zamisli kad bi Pipu Inzagiju odbili takve golove I one date guzicom ramenom ili sta znam cim ? Sta bi mu ostalo a covjek majstor jedanaesterca

avatar
Logika i argumenti
Monday, 12.11.2018
13:08

Kakvi bi tek rekordi bili da je otisao u PSG.Ovako je otisao u klub koji je svetlosnim godinama ispred svih rivala u Italiji...Sreca pa ima iza sebe novinare da ovakve ucinke predstavljaju kao da su ostvareni u parmi ili kaljariju a ne u ekipi koja je osvajala sve u italiji zadnjih sedam godina...

avatar
Admin+Stefan=Gejevi
Monday, 12.11.2018
14:18

Dobro da Messi nije imap Ronaldinja,Cavija,Inijestu,sada Buskeca

avatar
Admin+Stefan=Gejevi
Monday, 12.11.2018
14:18

Dobro da Messi nije imap Ronaldinja,Cavija,Inijestu,sada Buskeca

avatar
Monday, 12.11.2018
13:08