Ronaldo ne da svoj Juve, fascinantni Kvaljarela majstorstvom opet zadivio planetu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.12.2018.
17:01
Izvor: Sportske.net

Juventus čitavo poluvreme sa igračem manje, Atalanta bila nadomak pobede, ali je Ronaldo ušao i spasao svoj tim. Fabio Kvaljarela osmu utakmicu u nizu dao gol i to kakav

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Popodnevni derbi odigran na stadionu u Bergamu, Atalanta je uvek težak rival, "Boginja" pred svojim navijačima ume da bude tvrd orah i za Juventus, demonstrirali su to i danas, iako gore po njih nije moglo da počne.

Tek što se pošlo sa centra, Aleks Sandro je centrirao Đimšiti je nespretno zahvatio loptu i savladao svog golmana Berišu. Šok za domaće, koji su par minuta kasnije imali sreće kada je Bentankur pogodio prečku.

Ipak, Atalanta je preživela, konsolidovala redove, bivala sve opasnija, a posle nekoliko gužvi pred golom Šćešnjog videli smo izjednačenje.

Snažni Duvan Zapata je okrenuo Bonućija i savladao Poljaka. Posle toga je mogao Daglas Košta da donese Juventusu novo vođstvo, ali tek u drugom poluvremenu videli smo nova uzbuđenja.

Bentankur neiskusno pravi prekršaj dobija drugi žuti, šampion ostaje sa desetoricom i uz to prima gol, odmah u narednom napadu. Posle kornera, loša reakcija odbrane, lopta se prošetala kroz peterac, Zapata na pravom mestu, 2:1, preokret uz erupciju oduševljenja na tribinama.

Onda Alegri shvata da nema šta da čeka, Pjanić i Ronaldo idu na teren, iako brojčano slabiji Juve je rizikovao, posle jednog centaršuta, Mandžukić zahvata loptu glavom, Ronaldo na pravom mestu, 12. gol u sezoni, 2:2! Na kraju u nadoknadi poništen gol Bonućija, ispravno bio je u ofsajdu, tek drugi remi Juventusa u sezoni, ostalo su pobede, na +9 su u odnosu na Napoli koga večeras čeka teško gostovanje u Milanu protiv Intera.

Suprotno najavama Sergej je bio u timu, duel braće Inzagi je odlučen posle pola sata. Simone i njegove "L'Akvile" su potpisale verovatno Pipu otkaz, Luiz Felipe je završio jednuz akciju i na taj način zahvalio svom treneru koji mu je pružio priliku ispred Valasa na ovom meču. Na kraju Lulić potvrđuje pobedu Lacija, a Bolonja će verovatno od sutra imati novog trenera.

Sampdorija je u nastavku slomila Kjevo, neuništivi Kvaljarela je na magičan način postigao osmi meč u nizu pogodak, petom je matirao Sorentina, da bi desetak minuta kasnije Gaston Ramirez podebljao prednost odličnih Đenovljana
>
Milenković se povredio za Fiorentinu, izašao pred kraj prvog dela, Parma je šokirala "Franki" golom u nadoknadi prvog dela, Vitor Ugo je pogrešio Ingleze prihvatio poklon za Božić i doveo goste do vođstva. Nesrećni Ugo je u nastavku dobio i crveni karton, pa su "Ljubičasti" meč završili sa fudbalerom manje i progutali gorku pilulu posle pobede u Milanu.

U nadoknadi prvog dela videli smo i gol na Sardiniji, domaći Kaljari je pogotkom Farijasa posle akcije Srne savladao Radua, zlatni bodovi za Isolane.

Milan je razočarao na "Stirpeu", završeno je na matineu bez golova, a italijanski "Boksing Dej" nastavlja se od 18 časova, dok je derbi između Intera i Napolija u večernjem terminu.



Frozinone - Milan 0:0
Atalanta - Juventus 2:2
Bolonja - Lacio 0:2
Kaljari - Đenova 1:0
Fiorentina - Parma 0:1
Sampdorija - Kjevo 2:0
Roma - Sasuolo 18:00
Spal - Udineze
Torino - Empoli
Inter - Napoli 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 26.12.2018
19:30

Bravo Atalanta a taj moj Juve hitno treba pravog vezistu ali hitno

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Wednesday, 26.12.2018
18:47

Juve iscupao bod ? Pa i sa igracem manje po pravo sa 3 igraca manje (Bentancur crveni , Khedira i Bonucci) napadao i zeleo i 3ti pogodak dok je Atalanta i Zapata na kraju zadrzavali vremena. Bilo kako bilo 16 pobeda i 2 neresena na 18 utakmica je vise nego odlicno kad uzmemo u obzir da uvek igra Juventus bolji posle Novu Godinu...

avatar
juvealexx
Wednesday, 26.12.2018
18:13

S obzirom da smo gotovo cijelo 2 pol igrali s igračem manje ,remi je prihvatljiv rezultat u odnosu na sve viđeno i s jedne i s druge strane😉 ,uz to mogli smo i do pobjede a da se to dogodilo mislim da bi komentatoru sa Arena Sport "stalo srce",😂,, ,koliko je čovjek neobjektivno prenosio utakmicu ,mogu razumjeti da komentatori Arena Sport ne vole Juventus ali bi bar trebali profesionalno komentirati a ne "navijati" kontra Juventusa u svakoj utakmici

avatar
Antihepi
Wednesday, 26.12.2018
18:08

Зашто баш данас не можете да добијете проклету утакмицу? Побогу...